Drie vacatures in Reimerswaal voor mensen met arbeidsbeperking

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal stelt drie vacatures open voor mensen met een arbeidsbeperking. Zij kunnen aan de slag bij het zwembad, de bibliotheek, sporthal en voetbalvereniging Kruiningen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Vanuit de Wet Banenmarkt zijn bedrijfsleven en overheid verplicht banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Gebaseerd op de grootte van de gemeente gaat het voor Reimerswaal om één arbeidsplaats per jaar à 25,5 uur per week. Er is in het gemeentehuis gekeken naar een geschikte functie, maar hier zijn volgens het college van burgemeester en wethouders geen mogelijkheden om iemand met een arbeidsbeperking in te zetten.
Bij het zwembad, de bibliotheek, sporthal en vv Kruiningen kunnen volgens wethouder Dick Verburg wel mensen met een arbeidsbeperking aan de slag. Het gaat om acht uur per week bij het zwembad, zes uur per week bij de bibliotheek en sporthal en vier uur per week bij de voetbalvereniging. “Bij het zwembad en de bibliotheek zijn er mogelijkheden om de uren op termijn uit te breiden als de betreffende medewerker tot meer werk in staat is”, vertelt Verburg.

Het college wil drie vacatures openstellen: een voor de bibliotheek, een voor vv Kruiningen en een gecombineerde vacature voor het zwembad en de sporthal. Het is de bedoeling de drie medewerkers via Zeeuws Werk aan te stellen. Dit is een organisatie die mensen met een arbeidsbeperking uitleent aan werkgevers en zorgt voor trainingen en begeleiding op de werkvloer. [l]