Inge Maria zingt en speelt in juli in Duitsland. FOTO PETER URBANUS
Inge Maria zingt en speelt in juli in Duitsland. FOTO PETER URBANUS Foto: Peter Urbanus

Zangeres Inge Maria treedt op in Duitsland

KAPELLE - Zangeres Inge Maria uit Kapelle treedt op vrijdag 20 juli op in Duitsland. “Een superleuke uitnodiging”, vindt ze, al vertelt ze erbij dat het ook een uitdaging wordt...

DOOR PETER URBANUS

Inge Maria werd gevraagd om te komen zingen in het Mark Brandenburg Resort in Neuruppin, bij Berlijn, nadat de Duitse producer en muzikant Fred Zahl een clipje van de 43-jarige Kapelse zangeres onder ogen kreeg. Hij regelde het optreden voor haar.
Contact met fans van haar liedjes verloopt veelal via Facebook, waarop Inge Maria zeer actief is. Zo kon het gebeuren dat een Duitse fan de muziek van Inge Maria onder de aandacht bracht van producer en muzikant Fred Zahl. Die was onder de indruk van de zangeres en nodigde haar uit voor het optreden in het resort. Alles is voor Inge Maria geregeld, zelfs de overnachting. Helaas kan haar vaste pianist Stoffel Biesterbosch niet mee. “Dat betekent dat ik zelf piano en gitaar moet spelen en dat ben ik niet gewend, want ik vond mezelf daarvoor niet goed genoeg”, vertelt Inge Maria. “Dat is nu wel een uitdaging.”

Schrijven
De zangeres heeft twee kinderen en een vriend en werkt als onderzoeker in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Hoewel Inge Maria graag wil dat haar liedjes meer bekendheid krijgen, ambieert ze niet direct een drukke carrière in de muziek. Maar liedjes schrijven, dat doet ze al zolang ze zich kan herinneren. Soms in het Engels, soms in het Nederlands. “Ik merk dat het Nederlandstalige repertoire me wel ligt, maar in het Engels vind ik het soms gemakkelijker om mezelf te uiten. Ik vind het allebei mooi.”

België
Al twee albums heeft Inge Maria op haar naam staan: in 2010 kwam ‘I See You’ uit en in 2013 ‘Heaven Knows’. Daarnaast brengt ze af en toe losse singles uit. Vorig jaar was Inge Maria al eens op het Belgische radiostation Studio Brussel te horen, dankzij de Belgische radiomaakster Vanessa Van Hove. “Zij was onder de indruk van mijn liedje ‘Dat ik besta’. Jammer genoeg heb ik sindsdien nog niets gehoord.” Een doorbraak in Vlaanderen , net zoals Bløf recentelijk met ‘Zoutelande’, lijkt dus nog niet onmiddellijk in het verschiet te liggen.

Verhaal

Indien nodig kan de zangeres een beroep doen op een complete band, al is dat de laatste jaren weinig voorgekomen. Momenteel blijft het veelal beperkt tot eens per twee maanden optreden, meestal met Biesterbosch. De gelegenheid moet ook wel geschikt zijn, vindt ze. “Het is eerder luistermuziek en ik wil graag een verhaal kunnen vertellen.”

Haar muziek komt geregeld voorbij op Omroep Zeeland. Toch kriebelt de gedachte aan meer bekendheid nog steeds. Enkele jaren terug werd een liedje van Inge Maria opgepikt door zanger Frans Bauer. “Die hoorde er een hit in en wilde het voorleggen aan een platenmaatschappij. Helaas is dat niets geworden. Nu heb ik mijn single ‘Zoals je bent’ aan het management van Jan Smit gestuurd.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Inge Maria op www.ingemusic.com. [l]