Vlnr: Yinthe, Noa, Tess en Keana.
Vlnr: Yinthe, Noa, Tess en Keana.

Brons voor Noa van der Weiden tijdens Districtfinale

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was de Districtsfinale in de categorie D1 en D2 voor de turnsters van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle. Elf turnsters hadden zich hiervoor geplaatst. Dit is de hoogst haalbare finale in hun categorie. Dit betekent dat ze bij de beste 30 turnsters van Zuid Holland (Limburg, Brabant en Zeeland) horen en dat is al een hele knappe prestatie op zich.

Noa van der Weiden (instap D2) wist door een fantastische score neer te zetten op de vloer en de brug een bronzen medaille te behalen. Geweldig! Haar teamgenootjes Yinthe Neels werd 6e, Keana Vlieland 12e en Tess Koomen eindigde op een 17e plaats. Iris Baaij (pupil 1 D2) wist op een knappe 9e plaats te eindigen. Tess van Waarde (pupil 1 D1) op de 15e plaats. In de categorie Pupil 1 D2 eindigde Jada Lois van Ham op de 16e plaats en haar teamgenootje Charlotte Duine op de 20e plaats met een prachtige score op de vloer. Sanne Rijswijk (pupil 1 D1) wist een 11e plaats te behalen. In de laatste ronde werd Rebecca de Beule (jeugd 1 D2) 8e en Yara Leenknegt eindigde op de 25e plaats. Volgende week mag Isa van Waarde (4e Divisie) haar Districtsfinale turnen en dan zit het wedstrijdseizoen van de selectie erop.

Fantastisch seizoen
Wat was het een fantastisch seizoen met heel veel behaalde medailles, maar ook hebben ze veel dingen bijgeleerd. Er zijn nieuwe uitdagingen aangegaan zoals voor Meike van Belzen en Julia van Liere die dit jaar een niveau hoger gingen turnen. Dit viel af en toe niet mee, Meike waar de brug iedere keer niet lukte maar dan weer wel een gouden medaille behaalde bij de toestelfinale op sprong. Julia haar teleurstelling: ze greep net naast de medailles met een 4e plaats, maar afgelopen training helemaal blij want de onder kip op de brug is voor het eerst gelukt!
Bij de turnsters van de jongste selectie is er ook gesplitst in niveaus. Dit jaar zijn er namelijk meer turnsters ingeschreven in D1-niveau dan voorheen. En dan is het ontzettend knap als er zoveel finaleplaatsen worden behaald met maar twee uur trainen in de week.
De jongste meisjes (instap D2) die voor het eerst dit jaar aan wedstrijden meededen en allemaal wel een medaille hebben gewonnen.
De zusjes Isa en Tess van Waarde die een fantastisch seizoen hebben gehad en het allebei tot de Districtsfinale hebben gehaald, super knap! Anne van Strien was voor het eerst senior dit jaar en dan gelijk bij de 1e voorwedstrijd een 4e plaats wist te behalen. Fabienne Schrier met een fantastische balkoefening die haar goud opleverde in de toestelfinale.
Kortom dit was een seizoen met veel hoogtepunten, wij hebben alweer zin in volgend seizoen![l]

van links naar rechts: Yinthe, Noa, Tess en Keana