Middelkamp aan kop.
Middelkamp aan kop. Van der Veken

Jeugwielrenners Middelkamp klaar voor het NK

KAPELLE - Op 10 juni was het wit-geel-zwarte leger van Middelkamp neergestreken in het Brabantse Fijnaart voor 'De Ronde van de Fendert'. Dit om tijdens deze mooie wielerwedstrijd, die sinds vorig jaar weer op de kalender staat, te strijden om de ereplaatsen.

Er was door de organisatie een mooie omloop uitgezet compleet met afdaling, klim en haarspeldbocht. In cat. 1 ging Fleur Paaimans voortvarend van start en wist een mooie 14e plaats te behalen. In cat. 2 stonden Sven Wisse, Mats Slabbekoorn en Senna Klaasse aan de start. Sven zette zich in de eerste ronden aan kop en probeerde weg te rijden. Helaas moest hij door een afgelopen ketting even stoppen waardoor hij de kopgroep moest laten gaan. Op karakter reed hij weer terug naar een knappe 11e plaats. Senna Klaasse reed naar een mooie 14e plaats en Mats Slabbekoorn werd als 18e geklasseerd. In cat. 3 weer een groot veld fanatieke renners die elkaar goed in het oog hielden. Twee ronden voor het eind wist Maike Tazelaar samen met een groepje van drie een klein gaatje op het peloton te slaan. Na het ingaan van de laatste ronde wist Sam Mullaert nog aansluiting te vinden bij dit drietal. Maike won de wedstrijd en Sam werd nog knap 3e. Megan Arens wist zich ook goed staande te houden en kwam op een 8e plaats over de finish. In cat. 4 was het Teun Paaimans die de eerste ronden het peloton op gang trok. In de finale was Nick Wisse bij de pinken en kon mee met een ontsnapping. Vanuit het zadel sprintte hij naar de overwinning. Teun reed naar een mooie 12e plaats, Jens Slabbekoorn reed een wedstrijd in de achtervolging en kwam als 18e over de streep. Renzo Moretti vertrok van de achterste startrij in cat. 5. Een grote groep renners bleef de hele wedstrijd samen, de groep van 20 renners sprintte voor de winst. Renzo won met een miniem verschil met de winnaar een zilveren medaille, Senna Remijn werd 6e en Phillip van den Kieboom werd 11e. In cat. 6 sprintte Rosita Reijnhout naar een 6e plaats gevolgd door Firn Arens die op een 12e plaats binnenkwam, Storm Klaasse werd 26e. In cat. 7 reed Marijn Wiskerke zijn beste uitslag van dit seizoen en was zeer tevreden met zijn 4e plaats. Pierre van den Kieboom werd 12e.

Nederlands Kampioenschap
Dit was voor veel renners de laatste wedstrijd om de benen te testen voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen dat op zondag 17 juni wordt verreden in Steenbergen. Met een delegatie van 14 jeugdrenners zal er samen met 640 andere Nederlandse jeugdwielrenners en rensters worden gestreden om die felbegeerde roodwitblauwe trui. Een aantal van onze renners en rensters zijn zeker favoriet omdat zij al eerder de driekleur om de schouders hebben gehad en ook al goede resultaten hebben geboekt dit jaar. Anderen hopen die dag boven zichzelf uit te stijgen terwijl het merendeel gewoon zal proberen te genieten van dit mooie wielerspektakel. Het parcours in Steenbergen slingert zich door de mooie binnenstad en is letterlijk een ronde om de kerk. Met smalle straten en scherpe bochten lijken dit spannende wedstrijden te gaan worden. Iedereen die wil genieten van het pure wielrennen uit de kraamkamer van de Nederlandse wielersport is van harte welkom om ze te komen aanmoedigen. De wedstrijden zijn voor het publiek vrij toegankelijk en wellicht spot u daar de nieuwe Van der Breggen of Dumoulin.[l]