Slager Jankees met zijn medewerkers Alwin en Rowan. FOTO COBY WEIJERS
Slager Jankees met zijn medewerkers Alwin en Rowan. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Het lekkerste vlees koopt u bij Jankees

KAPELLE - Als u Specialiteitenslagerij Jankees aan de Weststraat in Kapelle binnenloopt, ruikt u heerlijke geuren en treft u een enthousiast team aan dat iedere dag haar best doet voor de klant. Slager Jankees Krijger en zijn medewerkers gaan voor het lekkerste vlees en aanverwante producten en hebben oog voor service. Daardoor bent u bij deze slagerij onder meer aan het juiste adres voor een heerlijke bbq.

DOOR BRITTA JANSSEN

Al vanaf zijn zestiende oefent de nu 53-jarige Jankees Krijger het vak uit waarvan hij als klein jongetje al droomde. "Ik ben altijd al met dieren bezig geweest en kom uit een familie van slagers en veehouders", vertelt Jankees.

Barbecue

In 2012 kwam er nog een wens van de slager uit. Aan de Weststraat in Kapelle opende Jankees zijn eerste eigen zaak: Specialiteitenslagerij Jankees. "We zijn alweer zes jaar verder en het loopt prima. Ik zie de toekomst positief tegemoet", zegt de ambachtelijke slager die het momenteel bijvoorbeeld druk heeft met barbecuepakketten. Ze zijn er in verschillende variaties en ook te koop compleet met sauzen, salades, stokbrood en kruidenboter.

Voor grote groepen kan de slagerij de houtskoolbarbecue en borden en bestek leveren. Zelfs de afwas neemt Jankees dan uit handen.

Biologisch

Het hele jaar door is de specialiteitenslagerij het adres voor biologische vlees en vleesproducten. "Vlees kan uit de hele wereld komen en mensen willen steeds vaker weten wat ze eten." Vlees uit de buurt geeft een goed gevoel en dat proef je. Zo komt het rundvlees van biologische angusfokkerij Poelzicht in 's-Heer Abtskerke en het kippenvlees van uitloopkippen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Service

Ook de vleeswaren bereiden Jankees en zijn team zelf, zonder E-nummers en eventueel glutenvrij. Zo is de filet americain uit de Weststraat populair. Voor wie een keertje niet zelf kan of wil koken, biedt specialiteitenslagerij Jankees warme en koude buffetten, hapjes voor feestjes, salades en kant-en-klare gerechten. Ook met proeverijtjes en tips staat het slagersteam klaar, want ze vinden een gezellige sfeer in de winkel belangrijk.

Passie

Jankees is een gepassioneerd slager en hij brengt dit enthousiasme graag over op anderen. "Ik vind het mooi om iedere klant het beste stukje vlees mee te geven." Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in zijn vak bezoekt Jankees beurzen en collega-slagers en leest hij graag vakbladen. Ook dat vindt hij belangrijk om zijn klanten altijd kwaliteit te kunnen bieden.

Specialiteitenslagerij Jankees is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op maandag is de zaak gesloten. [l]