Julia van Liere en Meike van Belzen allebei een bronzen medaille op de airtrack.

Fantastische resultaten op het NK Dutch Gymnastics in de Ahoy

KAPELLE - Afgelopen zaterdag heeft een deel van de wedstrijdspringgroep van gymnastiekvereniging Olympia Kapelle meegedaan aan het NK Groepsspringen tijdens het grote finaleweekend Dutch Gymnastics, The Finals in de Ahoy in Rotterdam. Ze sprongen individueel in het A en B niveau. Wat was het een fantastische dag voor iedereen, met z’n allen enorm genoten van deze dag. Niet zonder resultaat want wat heeft iedereen het goed gedaan, heel knap want bij sommige toestellen waren wel meer dan 50 deelnemers ingeschreven.

Bij de jeugd A heeft Amy Quakkelaar maar liefst drie medailles gescoord, ze mocht zich op het toestel airtrack Nederlands kampioen noemen met een 1e plaats, en 2x zilver op de toestellen minitrampoline en Pegasus in het B niveau. De airtrack bleek zaterdag toch een favoriet onderdeel want ook Meike van Belzen en Julia van Liere wisten ieder een bronzen medaille te scoren Meike in het A en Julia in het B niveau. Angela Jansen (Junior B) wist een mooie 3e plaats te behalen op het toestel pegasus. En ook Sanne Mondeel (Senior B) heeft op het toestel pegasus een bronzen medaille gewonnen.
Ook de heren hebben het goed gedaan Giovanni Minnaard bij de jeugd B een 2e plaats op de Airtrack. Sintayehu van der Wilt een prachtige 1e plaats bij de junioren B ook op de airtrack en Jonard Maljaars bij de senioren een 1e plaats op de minitrampoline en twee 3e plaatsen op de pegasus en airtrack.
Zondag deden er nog 2 jeugdteams mee aan het microteamgym, 1 team kwam uit in het B niveau het andere team in het C niveau. Het B team (Amy Quakkelaar, Lisa Raadtgever, Iris Goedegebuure en Brenda Scheepstra) wist een 1e plaats te behalen. Het C team (Sanne Rijswijk, Tess van Waarde, Rebecca de Beule en Annika Franken) werd knap 4e.
Al met al hebben we weer een fantastisch weekend achter de rug. Nu genieten van een welverdiende vakantie en daarna weer doortrainen voor de volgende wedstrijd in november.[l]