De stadshaven van Goes in vroeger tijden. FOTO S.R. ELZINGA
De stadshaven van Goes in vroeger tijden. FOTO S.R. ELZINGA Foto: Haven Goes Bevelands Heem

Wie weet er meer over de haven?

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: Weten jullie er meer over vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

De vorige foto die we publiceerden was uit 1876 van Jan Sinke. We vroegen ons af hoe of hij over dure fotoapparatuur kon beschikken. En wie is het afgebeelde kind? We ontvingen enkele reacties van mensen die meenden het kind te herkennen en die zelf deze foto ook in bezit hebben. Alleen de datering is aanzienlijk later dan het archief vermeldt. Jan Katsman uit Vlissingen beweert dat het zijn vader Janus Katsman is. Geboren op 30 maart 1917 te Wolphaartsdijk en 3 februari 1988 overleden in de Noordoostpolder. Arja van Deventer schrijft dat het een oom van haar moeder is Philippus (Flup) van Loo, geboren op 3 oktober 1906 en overleden 8 april 1981. Adrie van der Vliet zegt ook dat het kind Philippus van Loo is. Jan Sinke was de dorpsfotograaf in Wolphaartsdijk en winkelier in textiel. Katsman schrijft nog dat het heel gebruikelijk was dat jongetjes tot hun vierde jaar jurkjes droegen. Wie het echt is zullen we echter niet te weten komen.

Cadeaubon te verdienen

De foto van deze week is van S.R. Elzinga (1858-1912) en toont de haven van Goes. Toen kwam het vrachtverkeer via deze haven binnen. Welke werkzaamheden zien we op de voorgrond? Uit de foto blijkt dat Elzinga in Goes en Domburg een atelier had. Waar stond dat? En wie weet er wat meer over hem? Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl of Postbus 2159, 4460 MD Goes. Dit artikel verschijnt ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Onder de reageerders wordt een waardebon van de Agrimarkt met een exemplaar De Spuije verloot.[l]