Leerlingen door ruimtegebrek naar 't Kleine Honk

KAPELLE - Vijf groepen van het reformatorische onderwijs in Kapelle verhuizen in het nieuwe schooljaar naar ‘t Kleine Honk.

DOOR BRITTA JANSSEN

Het gaat om drie groepen van het speciaal basisonderwijs Samuël en het (voortgezet) speciaal onderwijs Eben-Haëzer en twee groepen van de basisschool Juliana van Stolbergschool. Zij verzochten de gemeente Kapelle om extra ruimte. Een gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen. Voorlopig kunnen de scholen terecht in ’t Kleine Honk. De Juliana van Stolbergschool maakte hier al gebruik van de speelruimte. ‘Het speciaal onderwijs had behoefte aan ruimte voor vier groepen, maar zoekt voor de vierde groep in haar huidige gebouw een plek’, laat de gemeente Kapelle weten.
‘Vanwege de urgentie bedachten de scholen en kinderopvangorganisatie Kibeo een extra tussenoplossing.’ Hierdoor kan het speciaal onderwijs vanaf het nieuwe schooljaar met drie groepen in ’t Kleine Honk terecht. ‘Doordat ’t Kleine Honk weer volledig gebruikt wordt als schoolgebouw, heeft de gemeente Kibeo verzocht het gebouw te verlaten en geadviseerd de kinderopvang en buitenschoolse opvang te verplaatsen naar hun locatie aan de Dijkwelseweg in Kapelle. Voor Kibeo noch de Juliana van Stolbergschool is dit ideaal, erkent Kapelle. 'Er wordt gezocht naar een passende oplossing.’
Kapelle maakt een huisvestingsplan voor de lange termijn 'om voorbereid te zijn op dit soort vragen.’ [l]