Burendag wil jong en ouder bij elkaar brengen. FOTO PHOTOREPUBLIC
Burendag wil jong en ouder bij elkaar brengen. FOTO PHOTOREPUBLIC Foto: PhotoRepublic

Burendag krijgt al vorm

KRUININGEN/KAPELLE - In de gemeenten Kapelle en Reimerswaal zijn al verschillende initiatieven aangemeld voor Burendag eind september. Onder meer in Krabbendijke, Yerseke, Kapelle en Biezelinge zetten buurtbewoners activiteiten op.

DOOR BRITTA JANSSEN

De dertiende editie van de jaarlijkse, nationale Burendag vindt plaats op zaterdag 22 september. Hiermee wil de organisatie - het Oranjefonds en Douwe Egbers - in het hele land buren dichter bij elkaar te brengen. Deze keer zet de organisatie zich extra in voor buurten waar verbinding niet vanzelfsprekend is en biedt enkele buurten een steuntje in de rug. 'Waar het inwoners niet lukt zelf een Burendag van de grond te krijgen, zetten wij een activiteit op', aldus de organisatie. 'Als dit een succes blijkt, nemen we die rol in meer buurten op ons. Deze buurten selecteren we op basis van onderzoek.'

Buurtbbq
Wie een activiteit wil organiseren, zoals samen koffie drinken, een opruimactie in de straat of een spelmiddag, kan die aanmelden.


'Van bbq tot
onkruid wieden'

Verschillende inwoners van Kapelle en Reimerswaal hebben dat al gedaan. Zo staan er buurtbarbecues op de agenda in de Zuidhoek in Kapelle en bij De Gagelaar. In de Cederlaan gaan buurtbewoners bloembollen planten. In Biezelinge wordt het schoolplein van De Linge gepimpt. In Yerseke gaan mensen in de Kaaistraat het onkruid te lijf en in Krabbendijke staat onder meer een Amerikaanse lunch en kleedjesmarkt op het programma.


Subsidie
Een activiteit aanmelden kan via www.burendag.nl. Hier is ook een overzicht van alle initiatieven te zien. Via deze site is tot en met 17 augustus een subsidie van maximaal 400 euro aan te vragen. [l]