Kapelle verandert weer in autoluw evenemententerrein

KAPELLE - De Kapelse Dag gaat woensdag voorzichtig van start met de kermis en bouwt dan langzaam op naar het hoogtepunt op zaterdag.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Hetzelfde geldt voor de verkeersmaatregelen die de gemeente Kapelle neemt. Zo zijn woensdag en donderdag alleen nog delen van de Weststraat, het parkeerterrein van de Emté en het Kerkplein afgesloten voor verkeer, maar daarna wordt het dorp lastig bereikbaar met de auto.

Vanaf vrijdagavond rond 18.00 uur gaan meerdere straten op slot in verband met de hardloopwedstrijd. Het gaat om (delen van) de Biezelingsestraat, Alexanderstraat, Bruëlisstraat, Mauritsstraat, Langegracht, Gistellistraat en de Ooststraat. Ook worden de Van der Biltlaan, het Kerkplein en Weststraat deels afgesloten. De gemeente vraagt of mensen hun auto tijdens de wedstrijd niet op het parcours willen zetten in verband met de veiligheid. Na afloop van de wedstrijd worden er nog meer straten afgesloten: de Ooststraat, Weststraat en Jagtlust. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Dijkwelsestraat, de Goesestraatweg en Vroonlandseweg. De omleidingsroute is met gele borden aangegeven. Parkeren mag je niet in de Dijkwelsestraat tussen de Vijverstraat en Weststraat, aan de oneven kant van Jagtlust en in de Vijverstraat vanaf de Dreef tot en met de Van der Biltlaan.

Zie voor meer informatie over de Kapelse Dag de bijlage bij deze Reimerswaalse en Kapelse Bode.[l]