Opening Integraal Kindcentrum Voorhoute in Kruiningen.
Opening Integraal Kindcentrum Voorhoute in Kruiningen.

Officiële opening Integraal Kindcentrum Voorhoute

KRUININGEN - Sinds maandag 20 augustus vormen Kibeo Voorhoute en OBS Voorhoute samen het eerste Integraal Kindcentrum (IKC) van Reimerswaal; IKC Voorhoute. De officiële opening werd verricht door de wethouder van onderwijs, meneer Verburg, en de directeur van stichting SOM, meneer Soffers. De kinderen werden getrakteerd op een drankje en een gezonde snack en zo werd het nieuwe schooljaar extra feestelijk ingeluid!

Wat is een Integraal Kindcentrum?
Een Integraal Kindcentrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, waar zij leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten onder één dak. Hier werkt heel het team vanuit één visie. Voor de kinderen betekent dit dat er een vloeiende overgang is tussen opvang en onderwijs, dat er een breed aanbod is en dat medewerkers elkaar kennen en onderling afspraken maken. De ontwikkeling van de kinderen wordt bij een IKC in een doorgaande lijn gevolgd, op die manier weten we wat de talenten van de kinderen zijn en waar kinderen eventueel extra aandacht verdienen. Samenwerking met de ouders staat binnen een IKC voorop.

Kibeo
Kibeo is een van de grootste kinderopvangorganisaties in Zuidwest Nederland waar kwaliteit en flexibiliteit voorop staat. Onze medewerkers werken elke dag met veel plezier op de 120 vestigingen verspreid over Zeeland, Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard, Dinteloord en Barendrecht. Wij kijken scherp naar de toekomst van kinderopvang. Daarom staat samenwerking bij ons centraal. Wij vinden dat voorzieningen moeten samenwerken om kinderen het beste en leukste aanbod te geven! [l]