FNV voert strijd op voor redding pensioenstelsel

FNV voert strijd op voor redding pensioenstelsel

De finale in de pensioenonderhandelingen nadert. Vóór Prinsjesdag moet het kabinet kiezen: geld vrij maken voor een eerlijk pensioen, of op voet van oorlog treden met werkenden. Onze eisen zijn heel simpel: wij willen dat ie­dereen op tijd kan stoppen met werken, en dan kan rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Dat betekent:

1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 en schrap de fiscale boete op eerder stoppen
2. Regel indexatie voor elke generatie
3. Bied een pensioen voor iedereen, ook flex en ZZP”

Wij zullen nooit verslechteringen accepteren. Om deze eisen kracht bij te zetten roept de FNV iedereen op zich aan te melden voor de landelijke manifestatie op 8 september 12.00 – 14.00 u, Beursplein Amsterdam. Leden kunnen een gratis treinkaartje aanvragen via: www.fnv.nl/pensioenacties

Ter voorbereiding van deze manifestatie organiseert de FNV provinciale bijeenkomsten voor zowel leden als niet-leden ter informatie en voorbereiding van deze demonstratie.

Cor Minnaard, woordvoeder van het regionaal actiecomité Zeeland/West-Brabant: “Het is nu harder nodig dan ooit om in actie te komen, iedereen, zowel werkenden als gepensioneerden. Iedereen is de sigaar als de kabinetsplannen doorgaan. Zonder actie gaat het beste pensioenstelsel ter wereld verloren”.

Daarom roepen we ook u op om deel te nemen aan de provinciale voorbereidingsbijeenkomst:

Zeeland / West-Brabant

Datum: Dinsdag 28 augustus 20.00 uur

Locatie: Vakbondshuis FNV Roosendaal, Laan van België 31, Roosendaal (meerdere bussen vanaf Centraal Station en dan 10 minuten lopen)

Met de bijeenkomsten maakt de FNV duidelijk op deze actiepunten niet te zullen wijken. Wij roepen op tot een debat dat eenheid smeedt en draagvlak in de samenleving creëert. Onze pensioendiscussie moet gaan over hoe we een goed pensioen voor iedereen kunnen realiseren. Over het mogelijk maken van indexatie voor werkenden en niet-werkenden, en over herstel van de collectiviteit. Iedereen wil op normale leeftijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Nu, en ook in de toekomst.

Wij zullen niet rusten tot ons sterke, collectieve pensioenstelsel veilig is gesteld, versterkt en waar nodig verbeterd is. Dus doe mee, en sluit je aan!