Diederik van der Maas dagkampioen van de Ringrijders Vereniging Zuid-Beveland.
Diederik van der Maas dagkampioen van de Ringrijders Vereniging Zuid-Beveland.

Diederik van der Maas winnaar ringrijderij Kapelse dag

KAPELLE - Diederik van der Maas uit Wemeldinge is zaterdag 25 augustus dagkampioen geworden van de wedstrijd die de Ringrijders Vereniging Zuid-Beveland organiseerde tijdens de Kapelse dag.

Van der Maas stak evenals Djangko Besuijen 29 van de 30 ringen maar won uiteindelijk de kamp. Besuijen won wel de eerste beker, Hubert van der Maas de tweede en Pol de Vos de derde beker. De vierde en vijfde beker gingen naar twee dames: Klazina van de Pas en Antoinette Vermast.

Naast kampioenschap en hoofdbekers waren er ook nog andere prijzen. Eén van de meest felbegeerde daarbij is natuurlijk de Pollepel die dit keer gewonnen werd door Joeri van Stee. De jongerenbeker werd gewonnen door Christianne Jansen en de Jan Besuijen bokaal (trofee voor de zes oudste rijders) door Klazina van de Pas. Diederik van der Maas won de beker voor de meeste volgringen en Djangko Besuijen de kamp om de beker van de 5e-10e-15e beurt.

Tijdens de ringrijderij zijn er ook altijd prijzen voor de mooist versierde paarden in twee categorieën: trekpaarden en overige paarden. Bij de trekpaarden werd de eerste prijs door de jury toegekend aan Marja Heijboer, de tweede aan Antoinette Vermast en de derde aan Gerben Cabboort. Bij de overige paarden ging de eerste prijs naar Annaliza Langebeeke, de tweede naar Jeanine Bruijnooge en de derde prijs naar Christianne Jansen.[l]