VVD, CDA en PvdA presenteren concept-akkoord

KAPELLE - De Kapelse fracties van VVD, CDA en PvdA presenteerden vrijdag hun ontwerp-samenwerkingsakkoord. Annebeth Evertz is de beoogd wethouder voor de PvdA.

DOOR BRITTA JANSSEN

De drie coalitiepartijen overhandigden de gemeenteraad een concept-akkoord op hoofdlijnen, omdat zij de oppositiepartijen - Gemeentebelang, SGP en D66 - uitnodigen om met aanvullingen te komen. “We gaan voor een zo breed mogelijk gedragen akkoord”, vertelt kandidaat-wethouder Annebeth Evertz, die waarschijnlijk het sociaal domein in haar portefeuille krijgt.
De nieuwe coalitie in Kapelle is gevormd nadat de SGP begin juni uit de coalitie met VVD en CDA stapte. Het nieuwe concept-akkoord bevat volgens wethouder Jon Herselman geen grote veranderingen ten opzichte van het vorige akkoord. De meeste discussie in de coalitieonderhandelingen leverde het nieuwe sportcentrum op. De PvdA heeft altijd haar zorgen geuit over de risico’s van deze miljoeneninvestering. “Maar een grote meerderheid van de gemeenteraad is voor nieuwbouw en daarom hebben wij ons hierbij neergelegd”, aldus Evertz. Kapelle werkt het nieuwbouwplan de komende tijd verder uit.

Debat
De oppositie kan tot 11 september suggesties aandragen voor het akkoord. Het is de bedoeling in de raadsvergadering van dinsdag 18 september te debatteren over de aanvullingen. Dan staat ook de installatie van Evertz als wethouder gepland.
Lees meer over de inhoud van het akkoord op pagina 3. [l]