Moeders vinden het gezellig in het mamacafé. FOTO KIM SINKE
Moeders vinden het gezellig in het mamacafé. FOTO KIM SINKE Foto: Kim Sinke

Steeds meer mamacafés in Reimerswaal

YERSEKE - Woensdag opende in Yerseke het eerste mamacafé. Naast het goedlopende café in Rilland en Kruiningen kunnen moeders met kinderen tot en met vier jaar nu ook terecht aan het Moerplein. In het mamacafé kunnen ze elkaar vragen stellen, ervaringen delen en de kindjes kunnen er samen spelen.

DOOR KIM SINKE

Initiatiefneemster voor het Yersekse mamacafé Charlotte Willeboordse (op de foto in het rode shirt) was al een tijd geïnteresseerd in het concept. "In Rilland is het al jaren een begrip. Voor moeders met kleine kinderen is er hier weinig te doen en ik dacht dat zoiets organiseren ook moet kunnen in Yerseke." Willeboordse is moeder van een 2-jarige dochter en heeft net als andere moeders wel eens vragen over opvoeding. Nu kunnen moeders iedere eerste woensdag van de maand tussen 10.00 tot 11.30 uur terecht bij het mamacafé bij kinderopvangorganisatie Kibeo aan het Moerplein. De opkomst was meer dan verwacht tijdens de opening en daar was Willeboordse blij om. "Het leuke is dat je als moeder elkaar meer ziet dan alleen bij het ophalen van je kindje. Het brengt je bij elkaar. Ik wil graag leuke, informatieve thema's bedenken waar moeders wat aan hebben."
Terwijl de peuters tijdens de opening taart aten en zich op het springkussen uitleefden, kletsten de moeders onder het genot van een kop koffie of thee over het reilen en zeilen van hun dreumessen. Vriendinnen Andrea Bek en Petra Uyl uit Yerseke kwamen ook op de opening af. "Ik heb vriendinnen van wie ik weet dat zij het ook leuk vinden, dus ik ga hen overhalen om de volgende keer mee te gaan", vertelde Andrea. De twee praten buitenom het café ook veel over de opvoeding. "Ik heb niet veel vragen, maar vind het vooral leuk voor de kindjes dat ze hier samen kunnen spelen", zei Petra.

Krabbendijke
Woensdag 19 september opent in Krabbendijke het vierde mamacafé van de gemeente Reimerswaal. Ook hier kunnen moeders van 10.00 tot 11.30 uur met elkaar kletsen, hun hart luchten en tips uitdelen. Binnenlopen bij de mamacafés is vrijblijvend en gratis. Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van mamacafés Reimerswaal. [l]