Zorgen over subsidie voor kwetsbare werknemers

KRUININGEN - De Europese subsidie voor laagopgeleide werknemers is sneller op dan voorzien en PvdA Reimerswaal wil weten dat dit betekent voor de gemeente. 'De Zeeuwse gemeenten hebben bij de staatssecretaris hun zorgen geuit', meldt het college van burgemeester en wethouders.

DOOR BRITTA JANSSEN
Het Europees Sociaal Fonds verleent subsidie voor scholing van laagopgeleide werknemers (maximaal MBO-niveau 4) om hen beter uit te rusten voor de arbeidsmarkt. PvdA Reimerswaal stelde het college schriftelijke vragen, omdat de subsidie voor begeleiding van jongeren in het praktijkonderwijs naar werk eerder op is dan gepland. Het college antwoordt niet te weten hoeveel jongeren in Reimerswaal nu niet meer naar werk begeleid worden. ‘Er zijn geen signalen bekend dat jobcoaches in het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs hun baan verliezen. Deze jongeren worden dus nog steeds naar werk begeleid.’ De gevolgen van het wegvallen van de subsidie voor Zeeland worden in beeld gebracht en besproken met de arbeidsmarktregio Zeeland.
Namens alle dertien Zeeuwse gemeenten heeft de arbeidsmarktregio Zeeland de zorgen over het wegvallen van de subsidie geuit bij de staatssecretaris. Het Reimerswaalse college is het met de PvdA eens dat het voor kwetsbare jongeren belangrijk is om goede begeleiding te krijgen bij het vinden van een baan. ‘Juist de begeleiding zorgt ervoor dat zij een eerlijke kans kunnen krijgen op de arbeidsmarkt.’[l]