Remco Heiboer in volle concentratie op weg naar de ring.
Remco Heiboer in volle concentratie op weg naar de ring. Huib Heijboer

Marja en Remco Heiboer winnaars Sjeesjerijden Kapelle

KAPELLE - Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse monumentendag plaats. Rond de kerk van Kapelle bood dit gelegenheid voor een wedstrijd sjezenrijden.

Zes koppels bestaande uit lokale deelnemers van de afdeling Zuid-Beveland en een aantal Walcherse deelnemers streden om het dagtotaal. Na negentig kansen om een ring te steken presteerde Marja Heiboer samen met haar echtgenoot Remco het om maar liefst 89 keer raak te steken. Dit prachtige aantal ringen leverde het Middelburgse koppel de winst op. Met dochter Elise aan de leidsels wist Dennis Willeboordse in de boerenronde de pollepel te winnen.

Het laagste aantal ringen van 82 liet zien hoe hoog het niveau lag op de wedstrijd in Kapelle. Na het echtpaar Heiboer waren het Claudia van den Berge uit Kapelle en Ab Paauwe uit Gapinge die de tweede beker wisten te bemachtigen. Elise en Dennis Willeboordse namen met alleen de pollepel geen genoegen want ook de derde beker ging naar vader en dochter uit Gapinge.

Naast de ringen werden de koppels ook beoordeeld op de versiering van paard, sjees en klederdracht. Ook hier waren Marja en Remco Heiboer ongenaakbaar. Zowel de eerste prijs voor de mooiste versiering als de prijs voor het mooist geklede paar werden toegekend aan het stel. De tweede versieringsprijs ging naar Annaliza en Gert Langebeeke. Valerie Mieras en Hubert van der Maas legden beslag op beker drie voor de versiering.[l]