SC Waarde blij met nog een punt

WAARDE - Op zaterdag 13 oktober reed de harde kern al met gemengde gevoelens naar Stavenisse toe, de laatste jaren niet écht met goed voetbal verwend door de sc Waarde. Van het begin tot aan het einde van de wedstrijd vol aan de bak moeten, anders ga je de bietenkar op. Coach Edwin had in zijn stukje in de PZC er al voor gewaarschuwd, blijkbaar was de boodschap niet goed overgekomen op de spelersgroep.


De wedstrijd: Beide teams begonnen behoudend aan de wedstrijd dat tot enkele schermutselingen leidde, geen kansen voor beide hoofdmachten. Stavenisse wel veel feller in de duels, elk duel werd geschuwd door de bezoekers of niet vol ingegaan en dus verloren. Lorenzo van Haaften profiteerde optimaal door ‘het los laten van de bal’ van doelman Carlos uit een hoekschop, Stavenisse dan ook op een 1-0 voorsprong. Zou dé Sc Waarde nu wakker zijn? Er volgden kleine kansen, maar besluiteloos door niet af te drukken geraakte de wedstrijd naar een lager niveau. De thuisclub nog wel met een schot op de paal, maar tevergeefs ook deze afgefloten voor ‘wel of niet’ buitenspel. Ook Sander Tettelaar vond de binnenkant van de paal met een lob in de verre hoek, volgens vele aanwezigen een goal, helaas was ‘de VAR’ net om de thee.

Tweede helft
Na de rust werd het er niet beter op, vele duels verloren met dikwijls de tweede bal voor Stavenisse. Kwamen dan ook op 2-0 door een goed uitgespeelde aanval afgerond door Rudy Ridderhof. Er moest een tandje bij geschakeld worden, anders zouden er wederom geen punten huiswaarts gaan. Inmiddels hadden er wat wissels plaats gevonden, dit kwam het voetbal ten goede. Op inzet resulteerde dit in de aansluitingstreffer, Stefan Dijl met een uiterste inspanning waardoor de verdediging inclusief keeper het nakijken had. Hierna wederom vele foute passes met duels die verloren gingen. Via een aanval over de rechterkant kan Rik Butijn dan toch de gelijkmaker er in prikken, 2-2. Hiervoor had Rob Reijtenbach de kruising nog geraakt met ook een afgekeurde treffer door Alfred binnengeschoten. In de slotfase had Stavenisse nog toe kunnen slaan. Geen goal in de laatste minuut voor Stavenisse de bal valt net naast de het doel, waar de Waarde-goalie te ver voor zijn doel gepositioneerd stond.
Coach Edwin zal gezien het spel van zijn elftal niet ontevreden zijn met dit puntje, komende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden als de combinatie uit Driewegen en Ovezande op bezoek komt. Kortom, blij met het punt ondanks de 'slappe hap' afgelopen zaterdag. [l]