De vrolijke fiets- en voetgangerstunnel van Kapelle.
De vrolijke fiets- en voetgangerstunnel van Kapelle. Foto: Leon Beeke

Kapelle vraagt inwoners wat er beter kan

KAPELLE - De gemeenteraad van Kapelle wil graag met inwoners uit de hele gemeente in gesprek over wat er goed gaat in de gemeente en wat er beter kan. Hiervoor organiseert zij half november twee bijeenkomsten.

DOOR BRITTA JANSSEN

De eerste bijeenkomst is op maandag 12 november om 19.15 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Kapelle. De tweede vindt plaats op dinsdag 13 november om 19.15 uur in De Wemel in Wemeldinge. Met deze ontmoetingen geeft de gemeente een vervolg aan de uitkomsten van de inwonerspeiling die Kapelle begin dit jaar uitvoerde. Het resultaat van de beide avonden wordt gebruikt als input voor de toekomstvisie van de gemeente Kapelle.

Op maandag 12 november gaat de gemeenteraad in gesprek over de voorzieningen in de gemeente. Zijn er voldoende voorzieningen in Kapelle? Is er voldoende natuur en groen in de buurt? Is het aanbod aan woningen aantrekkelijk? Moet de gemeente Kapelle zich richten op groei of juist het dorpse karakter behouden?

Op dinsdag 13 november gaat de gemeenteraad in gesprek over sportieve stimulering en participatie. Hoe kan de gemeente verenigingen ondersteunen? Hoe kan de maatschappelijke betrokkenheid van inwoners versterkt worden? Hoe kan eenzaamheid aangepakt worden? Moeten er extra voorzieningen komen voor jongeren? Of moet er juist meer aandacht zijn voor ouderen?

Aanmelden

Inwoners kunnen zich tot uiterlijk 8 november aanmelden voor de bijeenkomsten, via e.evers@kapelle.nl. [l]