Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Vrijliggend fietspad langs Kanaalweg bij Vlake

VLAKE - Waterschap Scheldestromen legt eind 2019 een vrijliggend fietspad aan langs de Kanaalweg bij Vlake.

DOOR BRITTA JANSSEN

Dit is een van de plannen die het schap vorige week presenteerde bij de bekendmaking van de begroting. Scheldestromen wil volgend jaar investeren in wegen- en waterbeheer bij een lastenverhoging voor de inwoners van 2,5 procent. Zo wil ze ruim 29 miljoen euro uittrekken voor het waterbeheer. Een ander groot project is de versterking van de dijk langs de Westerschelde bij Hansweert. Scheldestromen hoopt halverwege 2019 uit drie scenario’s voor de aanpak van het werk een voorkeursalternatief te kiezen. Dan gaat de schop nog niet in de grond, want het vergunningentraject duurt ongeveer een jaar.

Inzakkingen
Wegbeheer kost een miljoen euro per jaar meer dan verwacht, vertelt waterschapsbestuurder Denis Steijaert. “Door de droogte de laatste jaren hebben we met inzakkingen op wegen te maken waar veen de ondergrond is.” Op verschillende wegen moet het schap daarom de ondergrond herstructureren.

Bij Vlake komt een vrijliggend fietspad van zo’n vijfhonderd meter langs de Kanaalweg. Hier ontbreekt nu een veilig fietspad - auto’s mogen op de Kanaalweg tachtig kilometer per uur rijden - en dat leidt tot klachten.
De algemene vergadering van het waterschap behandelt de begroting op donderdag 15 november.[l]