Zwaar gehavend Yerseke weet toch van FC Axel te winnen

YERSEKE - Ondanks de vele blessures begon Yerseke goed aan de wedstrijd en nam het initiatief in het begin van de wedstrijd en dat leidde al in de 7e minuut tot een 1-0 voorsprong.

Op rechts was het Wesley den Hollander die een uitstekende diagonale voorzet gaf op Arjen de Koeijer die met zijn rechter buitenkant tegendraads doelman Stijn van Drongelen wist te passeren. Na zo’n 20 minuten spelen nam FC Axel het initiatief over en kreeg steeds meer balbezit en kreeg het ook een tweetal prima mogelijkheden op de gelijkmaker maar beide keren was het aan de prima keepende Colin Hout te danken dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. Eerst redde hij in een één op één situatie prima met zijn rechtervoet en daarna bracht hij met zijn vingertoppen nog redding op een schot dat net naast de paal leek binnen te vallen. Het leek erop dat het een kwestie van tijd was voordat de gelijkmaker zou vallen, maar die viel uiteindelijk niet. Sterker nog, Yerseke kreeg in de 44e minuut een hoekschop waaruit Yerseke de voorsprong zelfs verdubbelde. De goed genomen hoekschop van Wesley den Hollander werd door de volledig vrijstaande Arjen Dingemanse prima binnen gekopt en zo stond Yerseke op dat moment tegen het spelbeeld in ineens op een 2-0 voorsprong. Yerseke wist met deze 2-0 voorsprong de rust te bereiken.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders dan het 2e gedeelte van de 1e helft. FC Axel met het initiatief en het vele balbezit en Yerseke dat zich terug trok en gokte op snelle omschakelmomenten c.q. de counter. Ondanks het vele balbezit van FC Axel leidde dat nauwelijks tot kansen en 5 minuten na rust was het zelfs bijna 3-0 toen Arjen de Koeijer vanaf rechts uit een moeilijke hoek bijna de doelman van FC Axel wist te verrassen maar zijn schot ging via de paal over de achterlijn. In het verdere verloop van de 2e helft ging de conditie bij een aantal spelers van Yerseke zijn tol eisen en had men steeds meer moeite om de ruimtes te belopen. Toch kreeg Yerseke nog een prima mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden toen Arjen de Koeijer vanaf rechts een strakke lage harde voorzet gaf waarbij Lars Beenakker net een paar centimeter tekort kwam om zijn voet tegen de bal te krijgen. Yerseke moest zich de laatste 25 minuten vooral beperken tot het verdedigen van de 2-0 voorsprong en dat leek ook vrij eenvoudig te gaan lukken totdat zo’n 20 minuten voor tijd een strakke voorzet vanaf rechts voor het doel van Yerseke werd gebracht waarbij twee FC Axel spelers, zo leek het, elkaar ondersteboven liepen. Tot ieders verbazing floot scheidsrechter Van Vreeswijk voor een strafschop. Na afloop verklaarde hij dat er geduwd zou zijn door een Yerseke verdediger, maar naar het schijnt is hij de enige op het veld geweest die dit geconstateerd heeft. Ibrahim Eryuruk nam plaats achter de bal en schoot de strafschop kalm in de rechter beneden hoek achter de Yerseke doelman en bracht FC Axel daarmee weer volop terug in de wedstrijd. Yerseke ging nog een lastige laatste 20 minuten tegemoet. Toch kreeg Yerseke nog een mogelijkheid op de 3-1. Arjen de Koeijer werd de diepte in gestuurd en nam de bal op zijn slof. De bal leek de rechter kruising in te vliegen maar met een uiterste inspanning bracht FC Axel doelman Stijn van Drongelen redding. Yerseke verdedigde de laatste 15 minuten met man en macht de 2-1 voorsprong en wist deze voorsprong uiteindelijk ook over de streep te trekken. [l]