De kinderpostzegelverkopers zijn allemaal toppers. FOTO JAN DE JONGE FOTOGRAFIE
De kinderpostzegelverkopers zijn allemaal toppers. FOTO JAN DE JONGE FOTOGRAFIE Foto: Jan de Jonge

KRABBENDIJKE - Ook dit jaar hebben leerlingen van De Klimroos in Krabbendijke weer zoveel kinderpostzegels verkocht dat ze een reis naar pretpark Duinrell hebben gewonnen.

DOOR GAIL JEREMIASSE


Als dank voor hun inzet bij de verkoop van kinderpostzegels, wenskaarten en andere artikelen voor het goede doel, verraste Stichting Kinderpostzegels vorige week vijftig basisschoolklassen met een schoolreis naar Duinrell. Onder de winnaars zijn groep 7 en 8 van De Klimroos in Krabbendijke, omdat zij een hoge gemiddelde opbrengst per leerling wisten te behalen.

Toppers
Van woensdag 26 september tot en met woensdag 3 oktober gingen 160.000 kinderen door heel Nederland langs de deuren voor de verkoop ten bate van de stichting. Die zet zich in om 400.000 kinderen een beter thuis te geven. In totaal bracht de verkoop van kinderpostzegels en aanverwante artikelen bijna 9.401.715 euro op. Deze maand ontvingen de scholen die meededen een certificaat met het bedrag erop dat de school heeft opgehaald en een cadeautje. 'De leerlingen zijn stuk voor stuk toppers en via deze weg zetten wij een aantal van hen graag het zonnetje', aldus Jeroen den Tex, directeur stichting Kinderpostzegels.[l]