Gezelligheid tijdens de eerste Ladies Night 18-plus in Rilland.
Gezelligheid tijdens de eerste Ladies Night 18-plus in Rilland. Foto: Picasa

Tweede Ladies Night 18-plus in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland vindt vrijdagavond 23 november voor de tweede keer een Ladies Night 18-plus plaats. Met het thema 'Ladies Night Sparkling' zijn er demonstraties en workshops met een knipoog naar de feestdagen.

DOOR BRITTA JANSSEN

De eerste Ladies Night 18+ in maart was een succes, aldus jeugd- en jongerenwerker Jessica Stols van de gemeente Reimerswaal. Zij organiseert de avond samen met het Sociaal Team Rilland. Er zijn bijeenkomsten voor jongere meiden, maar de achttien-plussers hebben er volgens Stols ook behoefte aan. "Een avondje uitgaan is voor veel vrouwen niet vanzelfsprekend. Soms is de afstand te groot, maar vaak speelt er een geldprobleem. Daarnaast is er in en rondom Rilland van alles te doen, maar zijn deze initiatieven vaak niet bekend bij iedereen. Een avondje met een win-win situatie dus. Kleine ondernemingen uit de omgeving kunnen zich deze avond in the picture zetten en voor een klein bedrag, vijf euro, hebben de dames dicht bij huis een avondje uit met een hapje en een drankje.' Zo kunnen ze zich feestelijk laten opmaken, hun nagels laten lakken en zich een feestkapsel laten aanmeten. Ook kunnen ze toetjes maken, en creatief aan de slag met sieraden en kersthuisjes. Deze workshops zijn gratis. Daarnaast is ook het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG) aanwezig, is er een kraam met voorlichting over gezonde voeding en geeft Indigo advies over sociale media. 'De drempel willen we zo laag mogelijk houden. Mochten er deelnemers zijn voor wie vijf euro te veel is, dan kunnen ze contact opnemen en kijken we samen naar een oplossing, want juist de doelgroep die altijd te maken heeft met drempels zouden we heel graag zien op de Ladies Night.

Aanmelden
Mail voor meer informatie naar j.stols@reimerswaal.nl en voor aanmelding naar rillandheefthet@zeelandnet.nl. Opgeven is niet verplicht, maar de eerste honderd inschrijvers maken kans op een goodiebag.[l]