Goudsmid Caroline Burger maakt unieke, persoonlijke sieraden.
Goudsmid Caroline Burger maakt unieke, persoonlijke sieraden. Foto:

'Sieraad en drager samen kunstwerk'

WEMELDINGE - In Wemeldinge wemelt het van de kunstenaars. Wie zijn zij en wat doen ze? In deze tweewekelijkse rubriek 'Kunstdorp Wemeldinge' vertellen de artistieke inwoners over hun creatieve bezigheden. Deel vier gaat over goudsmid Caroline Burger.

DOOR BRITTA JANSSEN

Na haar gymnasiumopleiding in Goes wilde Caroline Burger het liefst sieraden van edelmetaal leren maken. Op de Vakschool in Schoonhoven haalde ze in 1989 na 4 jaar het diploma voor goudsmid. Daarna deed ze ruim 10 jaar ervaring op bij een Goese juwelier.
Sinds 2000 werkt Burger in haar eigen atelier, Goudsmederij Burger, in Wemeldinge. Ze repareert en vervaardigt gouden en zilveren sieraden en ontwerpt ze ook zelf. Burger heeft zich steeds verder ontwikkeld in de artistieke richting van het vak en presenteert in haar goudsmederij een uitgebreide collectie van door haar ontworpen en gemaakte sieraden.

Eén

Kenmerkend voor haar ontwerpen zijn eenvoud, bescheidenheid en draagbaarheid. Burger vertaalt de interesses van de klant naar een uniek, persoonlijk ontwerp. "Een mooi sieraad maakt een mooi mens nóg mooier", vindt ze. "Sieraad en drager zijn één en dat maakt ze tot een uniek kunstwerk."
Burger is al jaren deelnemer en secretaris van de Kunst- en Natuurroute Wemeldinge. Ook staat ze geregeld met haar sieraden op kunstmarkten en exposities en verzorgt ze workshops. Van 4 december tot 28 januari exposeert ze in Cederhof in Kapelle. Mail voor meer informatie naar
goudsmederij@zeelandnet.nl.[l]