Volgend jaar is het binnenbad van Den Inkel aan de beurt voor een renovatie.
Volgend jaar is het binnenbad van Den Inkel aan de beurt voor een renovatie. Foto:

'Nog één keer extra geld voor Den Inkel'

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor zwembad Den Inkel in Kruiningen 40.000 euro extra subsidie te verstrekken voor 2019.

DOOR BRITTA JANSSEN

De afgelopen jaren sprong de gemeente Reimerswaal ook al extra bij om de begroting van het zwembad in Kruiningen sluitend te maken.

Renovatie
Stichting Zwembad Den Inkel werkt aan het beperken van de kosten voor de exploitatie van het zwembad en aan het vergroten van de inkomsten, bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten te organiseren. Ook moet de renovatie van het bad meer bezoekers trekken.

Gemeenteraad
De gemeenteraad behandelde het collegevoorstel vorige week dinsdag en neemt er in haar vergadering van dinsdag 18 december een besluit over.

'Kostenbesparing door vernieuwing'

Wanneer ze instemt met het beschikbaar stellen van de extra 40.000 euro, komt de totale gemeentelijke bijdrage aan stichting Zwembad Den Inkel voor 2019 op 425.914 euro.


Renovatie

Dit is volgens wethouder Kees Verburg van de gemeente Reimerswaal de laatste keer dat de gemeente extra subsidie hoeft te verlenen aan Den Inkel. “Hierna is dit niet meer nodig, want volgend jaar is de renovatie van het zwembad klaar”, aldus Verburg. Die vernieuwingen leveren het zwembad een kostenbesparing op, zoals op het gebied van duurzaamheid, verklaart de wethouder. Het gaat om een kostenbesparing van zo’n 57.000 euro, schat de gemeente Reimerswaal.

Binnenbad

De werkzaamheden aan de buitenbaden van Den Inkel zijn inmiddels afgerond. De renovatie van het binnenbad vindt volgend jaar plaats. Het plan hiervoor wordt de komende maanden verder uitgewerkt. De eerste, kleinere werkzaamheden beginnen, als dat mogelijk is, nog dit jaar.[l]