Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Vacature burgemeester Kapelle moeilijk in te vullen

KAPELLE - De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor de gemeente Kapelle levert nog geen voordracht op. Onder de 25 sollicitanten bevond zich niet de juiste kandidaat, meldde de gemeenteraad vorige week dinsdag.

DOOR BRITTA JANSSEN


De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, overlegt uiterlijk in maart met de vertrouwenscommissie over het wederom openstellen van de vacature.

Profielschets

Voordat het zover is, kijkt de gemeenteraad naar de profielschets voor de eerste burger van Kapelle. Daarin neemt ze actuele ontwikkelingen in de gemeente, zoals de toekomstvisie mee. 'Met het opnieuw openstellen van de vacature en deze aanvulling op de profielschets hoopt de vertrouwenscommissie op meer sollicitanten', liet de provincie Zeeland weten.

Zeven vrouwen en achttien mannen, tussen de 34 en 67 jaar, hebben gesolliciteerd. 'De vertrouwenscommissie meldde dat er na de selectieprocedure geen sollicitanten overbleven die voldoen aan het profiel voor de Kapelse burgemeester, dat de gemeenteraad op 3 juli vaststelde.'
De huidige vertrouwenscommissie blijft in functie. Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes, die aantrad na het vertrek van voormalig burgemeester Anton Stapelkamp eind vorig jaar, is in Kapelle aangesteld totdat de vacature voor burgemeester is vervuld. Hieltjes ondersteunt de raad bij het maken van de nieuwe profielschets.[l]