'Vriendelijkere' drempels in Dijkwelseweg en Abdijstraat

KAPELLE - De gemeente Kapelle heeft vorige week de twee nieuwe drempels in de Dijkwelseweg en Abdijstraat in Kapelle weggehaald. In januari komen er nieuwe. “Die zijn minder agressief”, zegt de Kapelse wethouder Jon Herselman.

DOOR BRITTA JANSSEN

In het hele dorp Kapelle geldt een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Om te hard rijden tegen te gaan liet de gemeente in oktober een drempel plaatsen in de Dijkwelseweg en Abdijstraat. Kapelle ontving veel klachten over de snelheid van het verkeer in deze twee drukke doorgaande straten.

Klachten
Nu blijkt volgens Herselman dat de drempels niet aan de verwachtingen voldoen. “Ook van weggebruikers en omwonenden ontvingen we klachten. De drempels zijn te agressief, het materiaal te hard. De leverancier van de drempels heeft ons slecht geadviseerd.”

De nieuwe drempels lopen geleidelijker op, licht Herselman toe. “Ze worden nauwelijks lager, ongeveer tien procent, maar het zijn langere drempels. En ze zijn van zachter materiaal, rubber. Nu hoor je ‘keduuk’ als je de drempel oprijdt.”

De nieuwe drempels zijn niet meteen gelegd, omdat er veel grondtransporten zijn voor de nieuwbouwwerkzaamheden in de wijk Zuidhoek. Daarom worden ze naar verwachting halverwege volgende maand geplaatst. “Ook vervangen we de drempel in de Reepweg bij Wemeldinge en komen er drempels in de Dijkwelsestraat, Vroonlandseweg en Van der Biltstraat in Kapelle.” En misschien komen er nog wel meer. “Ik sluit niets uit. Waar vroeger de meest gehoorde klacht van inwoners over hondenpoep ging, is het nu al jaren te hard rijden.”[l]