Vlnr: Brenda, Jada, Sanne en Lisa.
Vlnr: Brenda, Jada, Sanne en Lisa.

Zes turnsters Olympia Kapelle turnen 1e plaatsingswedstrijd

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor een aantal turnsters van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle in Prinsenbeek. Middels twee plaatsingswedstrijden kunnen ze zich plaatsen voor de regiofinale en toestelfinale. In hun nieuwe wedstrijdpakjes lieten ze zich van hun beste kant zien.

In de categorie jeugd 1 D1 met 10 deelnemers in deze categorie, mocht Lisa Raadtgever het goud in ontvangst nemen met een 1e plaats, met een flinke voorsprong wist ze alle concurrentie ver achter zich te laten. Maar ook Sanne Rijswijk heeft een fantastische wedstrijd geturnd, zij mocht als tweede het podium op en het zilver in ontvangst nemen. Brenda Scheepstra greep net naast een medaille met een mooie 4e plaats en Jada Loïs van Ham behaalde een 7e plaats, zij turnen allebei dit jaar voor het eerst een niveau hoger.

In de laatste wedstrijdronde kwam er in de categorie pupil 2 D1 nog een medaille bij: een prachtige 1e plaats voor Tess van Waarde. Suzi Zblewska wist een 4e plaats te bemachtigen, heel knap in dit grote deelnemersveld van 22 turnsters.[l]