Nicolas van der Zwan komt als winnaar uit een duel met een aanvaller van Tholense boys. Jonique van Koeveringe

Hard werken wordt beloond in uitwedstrijd Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De twee tegenstanders van vanmiddag kennen elkaar nog van vorig seizoen. Toen nam Krabbendijke een punt mee naar huis. Tholense Boys staat maar 4 punten achter Krabbendijke op de ranglijst. Hierbij moet wel gezegd worden dat het een wedstrijd minder heeft gespeeld. Winst zou voor de thuisploeg meer dan welkom zijn. Krabbendijke wil de kleine voorsprong graag behouden en de 3 punten hier meenemen.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Er ontstaan wat kansjes in de vorm van schoten op doel die soms maar net naast gaan. Yannic Vernimmen van Krabbendijke haalt hard uit richting vijandig doel maar dit schot mist net wat precisie en gaat net naast.

Na ruim 10 minuten spelen komt Tholense Boys eenvoudig op voorsprong. Keeper Lorenzo Hoekman speelt de bal onnodig in de voeten van spits Koen Nieuwkoop die daar wel raad mee weet. Hij schiet de bal hard, laag en onbereikbaar voor de keeper in de hoek. 1-0 voor de thuisploeg. Krabbendijke probeert zich terug te knokken in de wedstrijd maar heeft moeite met de bal in de ploeg te houden. Dit komt ook door de hoge druk die de thuisploeg uitoefent. Het lukt Krabbendijke niet om onder deze druk uit te voetballen en als klap op de vuurpijl valt Elco Jansen ook nog uit door een hamstringblessure.

Na rust is het spelbeeld niet veel veranderd. Krabbendijke probeert wel maar Tholense Boys heeft het goed onder controle. Daar komt nog bij dat het met Koen Nieuwkoop ontzettend snel aan de overkant kan zijn bij balverlies. Dit is snel na rust ook het geval. Een dieptepass vanuit achter lanceert de spits die verdediger Ilco Rijkse te snel af is en rondt koelbloedig af. 2-0!

Krabbendijke is de draad kwijt en heeft een echte offday. Ook invallers Rico de Putter en Bastiaan van Dijk kunnen het tij niet keren en kijken moedeloos toe hoe de thuisploeg steeds steviger in het zadel komt te zitten. Matthijs van Stee weet de bal na 70 minuten spelen tegen de touwen te spelen. Het verschil is 3 en daar zal het niet bij blijven. Ruim 10 minuten later is het Bram van der Sande die de bal uit een corner binnenkopt.

Tholense Boys was vandaag duidelijk de betere ploeg! Krabbendijke zal blij zijn dat het nu even winterstop is.[l]