Dag 2018, welkom 2019!

Beste lezer,

U heeft alweer de laatste Reimerswaalse & Kapelse Bode van 2018 in uw handen. Traditiegetrouw vindt u hierin het jaaroverzicht. Per maand blikken we terug op het nieuws, vergezeld van bijzondere foto's. Weet u bijvoorbeeld nog welke wereldkampioen de Zevensprong in Krabbendijke bezocht? En welke respectabele leeftijd mevrouw Van de Velde uit Kapelle behaalde? En welk dorp nu ein-de-lijk haar strandje heeft?
U komt het allemaal tegen in deze eindejaarsbijlage.

Verder stond 2018 onder meer in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Die leverden geen nieuwe grootste partijen op in Kapelle en Reimerswaal. In Kapelle bleef de VVD dat en in Reimerswaal de SGP. Er kwamen wel nieuwe coalities. In Kapelle viel al snel de samenwerking tussen VVD, CDA en SGP uiteen en maakte die laatste partij plaats voor de PvdA. In Reimerswaal kwam het CDA door stemmenverlies na vele jaren niet terug in de coalitie. Hier werkt Leefbaar Reimerswaal nu samen met de SGP en PvdA.


Het jaar 2018 was ook zonnig. Van de eerste duiken in het water in april, tot genieten van de zon op een terrasje tot ver in de herfst en een warme zomer. De vele evenementen in Kapelle en Reimerswaal dragen nog verder bij aan de zomerpret. In Yerseke vindt voor het eerst Yerseke By Night plaats, voorafgaand aan de Mosseldag. De organisatie spreekt van een geslaagde eerste editie en hoopt het volgend jaar weer te houden.

Ook in 2019 leest u in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wat er speelt in uw buurt, gemeente en in de rest van Zeeland. En natuurlijk zetten we inwoners met een bijzonder verhaal graag in de schijnwerpers. We wensen u veel kijk- en leesplezier toe met deze speciale eindejaarsuitgave. En alvast een mooi 2019 met veel positief nieuws gewenst!

Het team van de Reimerswaalse & Kapelse Bode[l]