Treinenruilbeurs in De Stenge

HEINKENSZAND - In congrescentrum De Stenge in Heinkenszand vindt zaterdag de Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs plaats. Het is de eerste editie van het nieuwe jaar. De beurs is open van 10.00 uur tot 15.30 uur. De belangrijkste modeltreinschalen zijn aanwezig, zoals h0 (1:87) en N ( 1:160). Ook zijn er nostalgische blikken treinen in diverse schaalgrootten en aankleding voor modelbanen te verkrijgen. Bezoekers die even willen ontspannen kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee een treinen-dvd bekijken. Er staat een testtafel. Daarop kan de aangeschafte waar worden getest. De toegang is 1,50 euro voor volwassenen en 50 eurocent voor kinderen.

Scootmobielpool

HEINKENSZAND - Mensen in de gemeente Borsele die af en toe een scootmobiel nodig hebben kunnen een exemplaar lenen. De leen-scootmobiel is bestemd voor inwoners van de gemeente Borsele, die af en toe een scootmobiel nodig hebben, maar hier niet volledig van afhankelijk zijn. Het uitleenpunt is gevestigd bij de SVRZ-locatie Fonteyne aan de Hoefbladstraat in Heinkenszand. Er is één scootmobiel beschikbaar, maar als de vraag groot is, komen er meer scootmobielen. Meer informatie: www.vrijwilligershuis.nl.

Opplussen loont

HEINKENSZAND - Inwoners van de gemeente Borsele kunnen ook in 2018 een beroep doen op de woon+++-regeling. De regeling is bedoeld voor mensen die in hun huis willen blijven wonen, maar dat alleen kunnen als er aanpassingen worden gedaan. De gemeente helpt. Inwoners van de gemeente Borsele van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking kunnen een beroep doen op woon+++. Naast gratis advies stelt de gemeente ook een kleine financiële bijdrage beschikbaar voor aanpassingen. Kijk voor de volledige informatie op www.vrijwilligerhuis.nl.

Ritten met bus van Rode Kruis


GOES - Elke dinsdag verzorgt de afdeling Noord-West Beveland van het Nederlandse Rode Kruis leuke ritten voor inwoners van Goes, Kloetinge, Kattendijke en Wilhelminadorp. De ritten zijn bedoeld voor mensen die door een beperking niet ver kunnen lopen. De bus kan maximaal zeven personen meenemen. De deelnemers worden thuis opgehaald en teruggebracht. Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd, die is bedoeld om een deel van de vervoerskosten te dekken. In januari staan er ritten gepland naar de boulevard in Vlissingen (9 januari, vijf euro), een rondrit rond Middelburg met bezoek aan brasserie Eiggenwijzz (16 januari, vijf euro), Neeltje Jans (23 januari, vijf euro) en een rondrit over Schouwen-Duiveland (30 januari, vijf euro). Opgeven kan via 0113-277122 of info@vrijwilligerspuntgoes.nl.