Dit jaar geen Colours by the Sea

VLISSINGEN - Colours by the Sea in Vlissingen gaat in 2018 niet door. De voorgaande vijf edities waren met duizenden deelnemers en toeschouwers zeer succesvol, maar de organisatie staat op een keerpunt, laat ze op haar website weten.

Anthony van den Berg zegt alles rustig te willen laten bezinken. De kosten die met de organisatie gepaard zijn ‘enorm’, zegt hij. Als het evenement verder wil moet het worden geprofessionaliseerd, maar de middelen die daarvoor nodig zijn, zijn er niet. Veel sponsoren helpen mee in natura, maar op geld hoeft Van den Berg niet te rekenen. “Er is bijzonder weinig draagvlak vanuit de ondernemers in Vlissingen en dat gaat ook steeds meer tegenstaan. Zonder dat we de ondernemers tekort willen doen die ons wel al jaren ondersteunen.”

Een echte hoofdsponsor heeft het evenement ook nooit kunnen vinden. “Zeeland is dan toch te veel een uithoek merkten wij.” De rek is er op financieel gebied uit, zegt Van den Berg. “De verantwoordelijkheid die zodoende op je schouders drukt als vrijwilligersorganisatie hebben ervoor gezorgd dat we pas op de plaats maken.” Voor hem is het na dit jaar erop of eronder. Volgend jaar beslist hij of ze de slag maken of dat de stekker eruit gaat.