Avonden over compassie

KLOETINGE - Met de Beweging van de Barmhartigheid in het achterhoofd zijn er de komende maanden drie avonden rondom het thema compassie in het Geerteshuis in Kloetinge.

VAN ONZE REDACTIE

De Beweging van Barmhartigheid is in 1998 opgericht door frater Wim Verschuren. Het is een beweging die mensen wil samenbrengen die verlangen te leven en werken vanuit een spiritualiteit. “We willen ons ook in Zeeland laten inspireren door de verhalen van anderen, en die van onszelf, om daarna met goede moed verder te gaan met ons leven. Misschien zelfs weer iets bewuster en met een sprankel van inspiratie”, zeggen de organisatoren van de avonden.

De eerste avond vindt donderdag plaats. Dan staat het onderwerp ‘zien’ centraal. Er worden beelden vertoond die mensen raken. “Aan de hand daarvan wisselen we zaken uit die ons raken.”

De tweede avond is op 8 februari en staat in het teken van ‘bewogen worden’. Op de derde avond op 8 maart is het thema ‘in beweging komen’. De avonden zijn los van elkaar te volgen. Ze beginnen telkens om 20.00 uur, maar de deuren van het Geerteshuis gaan een halfuur eerder open.

Iedereen is welkom. Opgeven voor de avonden kan bij Jacoline de Koe: Jdekoe@zeelandnet.nl of 06-46087309. Meer op www.pknkloetinge.nl[l]