Noord-Koreaanse films in 't Beest

GOES - In Podium ‘t Beest in Goes vinden deze en volgende week de laatste activiteiten plaats in het kader van het themajaar Goes-Azië.

Woensdag en volgende week vrijdag zijn de documentaire ‘Een dag uit het leven’ en de speelfilm ‘The Net’ te zien in het filmhuis. De Nederlandse regisseur Pieter Fleury maakte met ‘Een dag uit het leven’ een portret van een gezin in Noord-Korea, waarvan moeder Hong Sun Hui in een textielfabriek werkt, haar broer Engelse lessen volgt en haar dochtertje op de peuterspeelzaal leert hoe de grote leider Kim Jong Il zijn rode laarsjes terug gaf uit solidariteit.
‘The Net’ gaat over de Noord-Koreaanse visser Nam Chul-woo en zijn vrouw. Voor hen is er geen privacy. Hun woning is zo krap dat dochterlief vrijwel naast hen ligt. Vanaf de poster aan de muur kijkt ook leider Kim Jong-un op hen neer. Op weg naar zijn met pijn en moeite bij elkaar gespaarde bootje, passeert Chul-woo de ene propagandatekst na de andere.
Zelfs ongestoord vissen lukt niet. Zijn werkterrein is in de buurt van de zwaarbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Tijdens het vissen raakt zijn net verstrikt in de motor en Chul-woo drijft naar Zuid-Korea waarna de problemen pas echt beginnen.
Meer informatie over de films is te vinden op de website www.tbeest.nl.