Themamiddag in beweegtuin

HEINKENSZAND - In de beweegtuin bij grandcafé De Fonteyne in Heinkenszand vindt dinsdag weer een themamiddag plaats.

Het thema is dit keer winter. Tijdens het eerste deel van de middag doen de mensen samen beweegoefeningen. Daarna is het tijd voor ontspanning en gezelligheid rondom het thema. De themamiddag begint om 13.30 uur en duurt tot en met 15.30 uur. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Scootmobielpool

HEINKENSZAND - Mensen in de gemeente Borsele die af en toe een scootmobiel nodig hebben kunnen een exemplaar lenen.

De zogenaamde scootmobielpool is een samenwerking tussen Vrijwilligershuis Borsele, SVRZ, Medipoint en de gemeente Borsele. De leen-scootmobiel is bestemd voor inwoners van de gemeente Borsele, die af en toe een scootmobiel nodig hebben, maar hier niet volledig van afhankelijk zijn. Er is één scootmobiel beschikbaar, maar als de vraag groot is, komen er meer scootmobielen. Meer informatie: www.vrijwilligershuis.nl.

Vrijwilligers

‘s-GRAVENPOLDER - Op de website www.borselevoorelkaar.nl zijn onlangs onderstaande vacatures geplaatst.

’t Gilde de Bevelanden zoekt vrijwilligers die als taalcoach wekelijks in gesprek willen gaan met buitenlanders in het kader van hun inburgeringsexamen. Historisch Museum De Bevelanden in Goes zoekt vrijwilligers voor het educatieteam. Daarnaast worden er vrijwilligers gezocht voor het Maatjesproject van Humanitas Zeeland.

Opplussen loont

HEINKENSZAND - Inwoners van de gemeente Borsele kunnen ook dit jaar een beroep doen op de regeling woon+++.

De regeling is bedoeld voor mensen die in hun huis willen blijven wonen, maar dat alleen kunnen als er aanpassingen worden gedaan. De gemeente helpt. Inwoners van de gemeente Borsele van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking kunnen een beroep doen op woon+++. Naast gratis advies stelt de gemeente ook een kleine financiële bijdrage beschikbaar.

Borsele Beweegt

HEINKENSZAND - Borsele Beweegt zoekt mensen die willen meehelpen in de beweegtuinen in Heinkenszand en ’s-Gravenpolder.

Zij kunnen training geven in de beweegtuinen, assisteren tijdens trainingen, wandelgroepen begeleiden en ondersteuning geven tijdens themamiddagen. Het beweegaanbod en de tijden zijn te vinden op de website www.borselebeweegt.nl.