Het cubsteam van de Goese Rugbyclub Tovaal met trainer Harm Moes geheel links
Het cubsteam van de Goese Rugbyclub Tovaal met trainer Harm Moes geheel links Hans Markusse

Jeugdteams Tovaal presteren goed in jubileumseizoen

GOES - Verschillende jeugdteams van de Goese Rugbyclub Tovaal presteren prima in het jubileumseizoen van de club. In april viert de vereniging haar veertigjarig bestaan en in die periode is Tovaal uitgegroeid tot een club met volledige teams, waar spelers vanaf vier jaar terecht kunnen.

Tot en met de mini’s (10-12 jaar) spelen de teams in toernooivorm, maar vanaf de cubs (13-14 jaar) wordt deelgenomen aan de competitie. De cubs kwamen moeilijk op gang, maar zijn inmiddels een gedegen middenmoter in de Shield poule A. Onlangs wonnen ze op sportpark Het Schenge met 67-14 van Dukes 2 uit den Bosch. Aanstaande zaterdag 27 januari treden de cubs op eigen veld aan tegen Vets/Tilbirg. Deze wedstrijd begint om 11.00 uur. Ook de juniors spelen zaterdag thuis. Zij spelen in combinatie met REL uit Etten-Leur in de Bowl poule A en komen zaterdag om 12.00 uur op eigen veld in actie tegen Eemland 2. Ook daar liggen winstkansen voor de thuisploeg. De colts, voor spelers van 17 en 18 jaar, gaan ongeslagen aan de leiding in de Bowl poule B en zij spelen zaterdag een uitwedstrijd tegen Rotterdam 2.
De trainingen bij de Goese Rugbyclub Tovaal zijn op woensdag en vrijdag. De exacte trainingstijden van de verschillende jeugdteams zijn terug te vinden op www.tovaal.nl. [l]

Het cubsteam van de Goese Rugbyclub Tovaal met trainer Harm Moes geheel links