Ondernemers die een winkel willen beginnen in Goes zijn op woensdag 7 februari welkom in het stadhuis. FOTO DNA BEELDBANK/LAAT ZEELAND ZIEN
Ondernemers die een winkel willen beginnen in Goes zijn op woensdag 7 februari welkom in het stadhuis. FOTO DNA BEELDBANK/LAAT ZEELAND ZIEN Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien

'Moeten onze best blijven doen voor Goes'

GOES – Ondernemers die in Goes een winkel willen starten kunnen woensdag 7 februari deelnemen aan een avond met workshops. De bijeenkomst is in de raadszaal van het oude stadhuis op de Grote Markt. Het is onderdeel van het project dat als doel heeft de binnenstad van Goes aantrekkelijk te maken en te houden.

DOOR JESSICA ROVERS

Tom de Koning van Stichting Goes Marketing vertelt dat het idee voor de avond bedacht is door Amanda Reijerse, eigenaresse van Bubbles Theme Store. "De rest van Nederland heeft veel te maken met leegstand. Wij willen actief nieuwe ondernemers benaderen om dit in Goes te voorkomen. Amanda is een jonge ondernemer die wij vorig jaar begeleid hebben in het opstarten van haar kledingzaak. Na nog geen jaar is zij zo succesvol dat de winkel wordt uitgebreid met een verdieping. Zij kreeg klanten die plannen hadden om ook een winkel te beginnen in Goes. Toen is het idee voor de avond ontstaan."

Website

Inmiddels hebben zeven potentiële ondernemers zich aangemeld. "Ik ben al blij met tien, want mensen gaan alleen naar zoiets toe als ze serieuze plannen heen. Als er zich hierdoor drie winkels zouden vestigen ben ik blij en als de avond een succes blijkt te zijn, willen we het misschien elk jaar doen. We hebben het project met de website www.startjewinkelingoes.nl vorig jaar gelanceerd en tot nu toe hebben we acht winkels hiernaartoe kunnen halen. We zijn actief bezig geweest ondernemers in omringende steden en dorpen te benaderen om in Goes een (tweede) vestiging te starten. Dat werkt."

Op de avond maken nieuwe winkeliers door middel van workshops kennis met aspecten die met ondernemen in de Goese binnenstad te maken hebben. Zo is er een workshop over social media, styling en het schrijven van een businessplan. Sprekers van deze avond zijn Maurice van den Hemel van All-Insure, Evi Boonstra van Kaneel&Co en Amanda Reijerse.


Regiofunctie

Volgens De Koning is er behoefte aan nieuwe hippe winkels in de stad. "Mensen vinden het fijn dat de binnenstad goed gevuld is met aantrekkelijke winkels. Een winkel is niet meer alleen een plek waar je dingen kunt kopen, maar waar het winkelen een beleving is. Goes heeft een regiofunctie en is een populaire winkelstad, die al decennia lang duizenden bezoekers trekt van binnen en buiten Goes en waar het goed ondernemen is. Goes blijft een trekker en kenmerkt zich door veel toerisme en een compact winkelgebied met een diversiteit aan winkels. Daar moeten we wel onze best voor blijven doen."

Programma

Informatie en het volledige programma van de avond is te vinden op de website www.startjewinkelingoes.nl. Deelnemen is gratis. Aanmelden kan via info@goesmarketing.nl[l]