NLdoet Borsele

HEINKENSZAND - Tijdens de vrijwilligersactie NLdoet van het Oranje Fonds steken duizenden mensen weer de handen uit de mouwen. Ook in de gemeente Borsele.

Als vereniging of organisatie is het mogelijk een klus aan te melden via www.nldoet.nl. Vervolgens kunnen vrijwilligers zich voor deze klus inschrijven. Tot en met 31 januari is het mogelijk een financiële bijdrage van maximaal 400 euro aan te vragen voor de klus. De voorwaarden staan op de website.

Vrijwilligers

HEINKENSZAND - Op de website www.borselevoorelkaar.nl zijn onlangs de onderstaande vacatures geplaatst.

SVRZ zoekt vrijwilligers die het personeel willen ondersteunen tijdens de maaltijden op de groepswoningen in Theresiahof in ‘s-Heerenhoek. SVRZ zoekt ook mensen die regelmatig willen wandelen met cliënten van De Rietzanger. Tot slot zoekt de Seniorenraad Borsele versterking. 55-plussers die willen meedenken over de ontwikkelingen, wensen en behoeften van ouderen in Borsele zijn welkom.

Parkeren ADRZ

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes houdt op het parkeerterrein aan de linkerkant zeven plaatsen apart voor kort parkeren.

Auto’s mogen maximaal vijftien minuten staan op de plekken, dicht bij de hoofdingang. Ze zijn bestemd voor mensen die een patiënt of bezoeker afzetten en naar binnen moeten helpen. Er is een overkapping, waaronder enkele bankjes en rolstoelen voor de patiënten staan. Met de nieuwe plekken hoopt het ADRZ een einde te maken aan de onveilige situaties voor de hoofdingang. Patiënten en zwangere vrouwen die met spoed naar het ziekenhuis moeten, mogen nog wel tot aan de hoofdingang rijden. De komst van de plekken voor het kort parkeren is onderdeel van de herinrichting van het parkeerterrein. Het linkerdeel van het terrein is al opgeknapt en er komt een nieuwe fietsenstalling. De zone voor kort parkeren is duidelijk aangegeven.

Dak kapot door storm

GOES - Het dak van de gymzaal van de Stamperiusschool in Wilhelminadorp is kapot gegaan tijdens de storm van donderdagmorgen.

De dakbekleding was losgeraakt en deels over het dak heen gekomen. Het was één van de grootste schadegevallen in de gemeente Goes. Een woordvoerder van de gemeente zei dat er verder tien bomen waren omgevallen, waaronder een grote bij de Jumbo aan de Marconistraat. Ook woeien er tal van verkeersborden om en kreeg de gemeente talloze telefoontjes over lege kliko’s die de straat waren opgewaaid. Het schadebedrag in Zeeland werd door ZLM geschat op 1,4 miljoen euro. De verzekeraar had zo'n 650 meldingen gehad.