Korte berichten

Korte berichten

GOES
Bingo Avond:
Zaterdag 3 februari organiseert wijkvereniging Goes West weer een bingoavond. Aanvang 20.00 uur.
Lezing 'Vloeden van weleer, maar vooral die van 1953.': In het kader van de herdenkingen van de watersnood 1953 geeft C. (Kees) van den Bovenkamp, museumgids en publicist, zaterdag 3 februari een korte lezing in het Historisch Museum de Bevelanden te Goes over de Zeeuwse watersnoden met aansluitend een korte rondleiding over de afdeling 'Blinken en Verzinken'. Aanvang 14.00 uur, duur ca. 1 uur, de lezing en rondleiding zijn gratis. Deelnemers betalen alleen de entree. Aansluitend zal Kees een verkorte rondleiding geven. Aanmelden kan via secretariaat@hmdb.nl of tel. 0113-228883 of op de dag zelf aan de receptie.
Joker- en klaverjastoernooi: Wijkvereniging Goes-Oost houdt in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12 te Goes een joker- en klaverjastoernooi op zaterdag 24 maart t.b.v. de aankleding kinderkamers afdeling Kindergeneeskunde van het ADRZ Goes. Dit toernooi wordt gehouden vanaf 9.00-17.00 uur. U kunt zich inschrijven voor het jokeren of klaverjassen. Deelname vanaf 18 jaar. Inschrijfformulier kunt u aanvragen bij: Nelly Mes, tel. 0113-223845 of 06-31070590, e-mail: bernel@kpnplanet.nl.
DigitaalCafé: Bibliotheek Goes heeft iedere woensdag van 10.00-11.30 uur een gratis DigitaalCafé. Hier kun je terecht voor vragen over hoe werkt bijvoorbeeld een tablet, laptop of smartphone? Hoe verstuur je een mailtje? Hoe kan je iets opzoeken op het internet? Dit gratis inloop- en adviespunt in de Bibliotheek Goes, Oostwal 34, is voor leden en niet-leden. Aanmelden is niet nodig. www.bibliotheekoosterschelde.nl
Uitvoering Quatre-mainsgroep Zeeland: Zaterdag 3 februari treedt de Quatre-mainsgroep Zeeland op in het restaurant van SVRZ Ter Valcke in Goes. 4-handig pianospel van enthousiaste pianisten. Zij brengen een gevarieerd programma van Tchaikovsky tot Billy Joel. Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis. www.quatremainsgroepzeeland.nl
Kalender 'Historisch Zeeland 2018': Historisch Museum de Bevelanden in Goes biedt bezoekers aan het museum een gratis kalender 'Historisch Zeeland 2018' aan. De kalender, met afbeeldingen uit de collectie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, geeft een mooi overzicht van de verzameling kaarten en prenten van het genootschap. De actie is geldig zolang de voorraad strekt. Geniet van de verhalen in 'Buitengewoon & Markant', een tentoonstelling die het verhaal vertelt van een roerige bewoningsgeschiedenis. Centraal in de tentoonstelling is het dorpsleven uit de 19e en 20ste eeuw. Het museum is geopend op ma t/m vr van 11.00-17.00 en zaterdag van 13.00-17.00u. www.hmdb.nl

ELLEWOUTSDIJK
JP de Klerk & Friends:
Zondag 4 februari treedt JP de Klerk & Friends op in 't Kerkje van Ellesdiek. Met zijn Seeger Session Band is JP de Klerk tot ver buiten onze landsgrenzen succesvol. In 't Kerkje van Ellesdiek speelt hij samen met zijn muzikale vrienden nummers van zijn solo-cd Old Cold Church Road. Mooie liedjes over Middelburg, de plaats waar hij is opgegroeid en woont. Zijn muziek is gekruid met invloeden van Bruce Springsteen en een snufje John Hiatt. JP de Klerk & Friends staat garant voor mooie arrangementen, mooie samenzang en instrumentale topkwaliteit. In het voorprogramma is Amerikaanse folk te horen van de Sunshine Cleaners met o.a. Sjef Hermans en Geert de Heer (Champaign Charlie). Aanvang 14.30 uur. Reserveren via reserveer@ellesdiek.nl of tel. 0113-612681.
Expositie Anneke Kole-Burger: Zaterdag 3 februari houdt 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) een open middag vanwege de tentoonstelling 'Zien en beleven' met schilderijen van Anneke Kole-Burger. Zij stelt een twintigtal werken tentoon. Het zijn vooral abstracte werken, met soms daarin herkenningspunten. De kunstenares is zelf aanwezig om toelichting te geven. De expositie is te bezichtigen tussen 13.30 en 16.00 uur en voor ieder gratis toegankelijk.

KLOETINGE
Disco Dance Classic Party:
Team Luctor et Emergo organiseert op 3 februari een Disco Dance Classic Party ten behoeve van de stichting Alpe d'Huzes. De leden van het team gaan op 7 juni de strijd aan om zoveel mogelijk keren deze berg op te fietsen en daarbij geld in te zamelen voor het KWF. De benefit party met de grootste hits van toen en nu worden gedraaid door de DJ's Sturm en begint om 20.30 uur. De entree komt volledig ten goede aan het KWF.
Inloopmorgen: Iedere eerste maandag van de maand, nu 5 februari, is er weer inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Meestal is er een onderwerp; dit keer de watersnoodramp van 1953. In het Geerteshuis, Jachthuisstraat staat om 10.00 uur de koffie klaar. De toegang is gratis.

'S GRAVENPOLDER
Dansavond OVA:
Zaterdag 3 februari houdt OntspanningsVereniging 'Amicitia' (OVA) een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven', Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ Johan verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. [l]