Muziekensemble VIER!
Muziekensemble VIER! Aernoud Molenaar

Troostdag 'Jij mag er zijn'

GOES - Februari; de warmte van de feestdagen is al lang vervlogen en de lente ligt nog ver in het verschiet. De tussenliggende tijd is koud en kil. Het gemis van een dierbare wordt juist dan nog meer gevoeld. Daarom is deze periode bij uitstek geschikt voor een Troostdag. Een dag om die persoon te herdenken, die zo vaak in je gedachten is. Een dag om herinneringen te delen. We schreeuwen ons geluk vaak van de daken, maar beleven ons verdriet in stilte. Dat is niet erg, maar soms is het ook heel fijn om over onze dierbaren te praten. Ze mogen er weer zijn!

Zondag 4 februari is er weer een Troostdag in Goes, voor iedereen die ooit iemand heeft verloren. Ontmoetingen van mens tot mens staan centraal en het thema van deze middag is “Jij mag er zijn”.
Muzikale omlijsting wordt verzorgd door muziekensemble VIER!; kleinkunst liedjes vanuit het hart gezongen bieden troost of roepen dierbare herinneringen op. Lilian Boudewijn is ritueelbegeleidster en zal een verhaal vertellen. Indrukwekkend onderdeel van deze middag is het noemen van de namen van onze overleden dierbaren.
Centrum ’t Westlicht in Goes is opnieuw de locatie waar we, net als voorgaande jaren, weer veel mensen hopen te begroeten. In de sfeervolle kamers maar ook in de mooie binnentuin is van alles te zien en te ervaren en onder het genot van troost-eten vind je letterlijk ‘warmte’. Peter Goossens van Vereniging Collega’s Zeeland geeft uitleg over het programma van deze lotgenotengroep voor actieve weduwen en weduwnaars.
Kinderen kunnen onder deskundige begeleiding een herinnerlichtje of herdenkingsvlinder maken of luisteren naar een verhaal. Er wordt speciaal aandacht besteed aan hun beleving.
De middag duurt van 15.00u tot 18.00u. Toegang is Gratis.
Opgeven is fijn en ook doorgegeven van een naam kan via: info@uitvaartbezieling.nl. Meer info: www.uitvaartbezieling.nl [l]

Muziekensemble VIER!