Op de set bij Rood Fluweel, één van de drie finalisten van vorig jaar. FOTO ELS SWART
Op de set bij Rood Fluweel, één van de drie finalisten van vorig jaar. FOTO ELS SWART Foto: ESFOTOGRAFIE

Nieuwe ronde van Filmstarz

VLISSINGEN - Iedereen van zestien jaar en ouder maakt ook dit jaar weer kans om tijdens Filmstarz zijn of haar eigen film te maken.

DOOR STEPHAN KOOLE

Filmstarz is een acht maanden durend programma waarin drie aankomende regisseurs door middel van professionele coaching en begeleiding hun eerste korte film maken. De negende editie van Filmstarz begint op 17 februari deelnemers mogen hun filmidee pitchen aan een jury.
Na de filmpitch gaan er zes kandidaten door naar de volgende ronde, de workshopronde. In deze ronde leren de kandidaten een compleet scenario te schrijven voor hun filmidee. Tijdens het traject zijn er diverse workshops en trainingssessies van professionele filmmakers. Kandidaten moeten voor deze workshops rekening houden met ‘huiswerk’.
De drie kandidaten die de volgende ronde halen, worden echt regisseurs en gaan hun films opnemen, alledrie de films zullen in première gaan.
Filmstarz is een project van Stichting Filmalot, voorheen Cavak. Coördinator Bo van Scheyen vertelt dat het is gestart om jongeren een kans te geven om in aanraking te komen met film. "Kandidaten volgen eigenlijk een soort spoedcursus is waar je normaal een hele opleiding voor moet volgen. Het filmvak is een creatief vak en creativiteit houdt ook in dat niks te gek is. Kandidaten zijn volkomen vrij in hun verhaal."
Alle geïnteresseerden boven de zestien jaar zijn welkom en mogen 17 februari te pitchen aan de hand van 10 tot 20 zelfgekozen en/of zelfgemaakte foto’s.
Deelname is gratis, kijk op www.filmalot.nl voor meer informatie en om aan te melden[l]