Buitenlandse gast spreekt voor jongeren in 2017
Buitenlandse gast spreekt voor jongeren in 2017 Stichting HVC

De Bevelanden geraakt door vervolging

GOES - De verhalen van vervolgde christenen lijken soms ver weg te zijn. De HVC Regiotour ‘Geraakt door vervolging’ brengt deze verhalen dichtbij.

Tijdens vijf gratis toegankelijke bijeenkomsten en één ondernemersbijeenkomst laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) jong en oud kennismaken met verhalen uit eerste hand. Zo vertelt onder meer de Irakese dominee Ghassan over hoe hij vele door IS verjaagde mensen kon helpen. De HVC Regiotour trekt in maart door Nederland en bezoekt op vrijdagavond 16 maart het Calvijn College in Goes.

Bemoediging en ontmoeting

“Miljoenen christenen leven dagelijks in gevaar. Voor hen is het normaal dat het volgen van Jezus Christus risico’s met zich meebrengt. Het is bijzonder dat dit de christenen vaak niet ontmoedigt, maar juist hun geloof versterkt.“ Aan het woord is directeur Jan Dirk van Nifterik van Stichting HVC. “Iedereen is welkom tijdens de groot opgezette avondbijeenkomst in Goes. Al eerder mochten we het Calvijn College gebruiken als gastlocatie voor onze Regiotour. We hopen vele honderden mensen uit de weide omgeving van Goes te mogen ontmoeten. In totaal bereiken we tijdens de bijna twee weken durende Regiotour enkele duizenden mensen in heel Nederland. Wij zijn blij dat zo veel mensen meeleven met christenen in verdrukking.”

Wonderen in verdrukking

Dominee Ghassan komt speciaal voor de HVC Regiotour vanuit Noord-Irak naar Nederland. Ghassan vertelt: “In 2014, vlak nadat ik bevestigd was als dominee, viel IS ook de christelijke dorpen in Irak binnen. Het leger van IS naderde ons tot op twintig kilometer afstand; ons dorp bleef nét in het veilige gebied. Hierdoor konden wij gevluchte mensen uit andere dorpen helpen. Onder duizenden gezinnen kregen we de kans om het Evangelie te prediken. God doet wonderen in tijden van verdrukking.” Naast de Irakese dominee Ghassan delen medewerkers van HVC hun ervaringen en het nieuws uit het buitenland. Van Nifterik: “Juist voor de Nederlandse gelovigen kunnen de verhalen van vervolgde christenen een bemoediging zijn. We delen het verhaal van hoop uit het geloof.”

Geestelijke en praktische ondersteuning

Stichting HVC is actief in gebieden waar het belijden van Jezus Christus onderdrukking, armoede en afwijzing tot gevolg heeft. HVC biedt vervolgde christenen gerichte geestelijke en praktische ondersteuning. In heel Nederland zijn meer dan honderd vrijwilligers actief, die zich voor diverse projecten inzetten. Meer informatie over de HVC Regiotour is te vinden op www.stichtinghvc.nl/regiotour. [l]

HVC deelt verhalen van hoop