Vogelspotten met kinderen

HOEDEKENSKERKE - Het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN)) De Zeeuwse Delta organiseert volgende week donderdag (15 februari) een vogelspotexcursie voor kinderen tussen de negen en twaalf jaar oud. De excursie vindt plaats in het nieuw ingerichte natuurgebied ten oosten van Hoedekenskerke.

VAN ONZE REDACTIE

Onder leiding van IVN-natuurgidsen gaan de kinderen op zoek naar vogels. Naast het ontdekken of spotten van de vogels wordt uitgelegd hoe je de verschillende soorten kunt herkennen.
De excursie start volgende week donderdag om 14.30 uur bij een oprit op de Westerscheldedijk, ongeveer ter hoogte van de Moertjesdijk. De groene IVN-vlag wappert daar als punt van herkenning. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. De kinderen kunnen dus rond 16.00 uur weer worden opgehaald. De kosten zijn twee euro per persoon.
De IVN-gidsen raden deelnemers aan om warme kleding aan te trekken of handschoenen en een muts in ieder geval mee te nemen. Ook is een verrekijker leuk om mee te brengen.
Inschrijven kan via www.ivn.nl/afdeling/de-zeeuwse-delta. De excursie gaat bij slecht weer niet door. Als ouders op de dag twijfelen kunnen ze bellen met 0113-639620[l]