Conny Miermans in de klas van de Leeuwerik. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Conny Miermans in de klas van de Leeuwerik. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Warme truien voor kids en wethouders

LEWEDORP - Wethouder Conny Miermans was één van de docenten die vrijdag haar warme trui had aangetrokken en op één van de basisscholen met kinderen in gesprek ging over energiebesparing en duurzaamheid. De organisatie van de warme truiendag was in handen van MEC De Bevelanden.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Tijdens de jaarlijkse warme truiendag trekken basisschoolleerlingen hun warme kleren aan, omdat in de klas de verwarming een graadje lager gaat.
Jongens en meisjes worden zo gewezen op het belang van energiebesparing. Als de kachel één graad lager staat, wordt er namelijk al zes procent energie bespaard. “Hoe meer deelnemers, hoe beter”, zeggen de organisatoren dan ook.

Quiz
Op de Bevelanden is dat MEC De Bevelanden. Het milieu- en educatiecentrum had dit jaar een klimaat- en energiequiz ontwikkeld voor de basisschoolleerlingen. Wethouders speelden deze ‘must op-muts af-quiz’ op zes verschillende basisscholen. Aan de hand van de vragen gingen ze met de kinderen in gesprek. De winnaars van de quiz kregen een prijs van MEC De Bevelanden.

Meidoorn
Wethouder Conny Miermans van de gemeente Borsele was te gast op de Leeuwerik in Lewedorp. Haar college Kees Weststrate ging naar De Meidoorn in Nisse. Wethouder Adrie van der Maas van de gemeente Noord-Beveland speelde de quiz op De Vliete in Wissenkerke, Evert Damen van Kapelle op De Moolhoek in Kapelle en wethouder Izaak Vogelaar was te gast op De Reigersberg in Rilland. Derk Alssema van de gemeente Goes liet zijn warme trui zien op Het Samenspel in Wolphaartsdijk.

Bedrijven
Overigens doen niet alleen scholen mee aan de warme truiendag. Ook bedrijven en particulieren zetten de kachel wat lager.
Meer informatie over de dag en energiebesparing is te vinden op www.mecdebevelanden.nl[l]