Dit jaar minder provinciaal geld voor cultuur in Goes

GOES - Dat er zaken zouden veranderen aan de regio-arrangementen voor cultuur was bekend. Podium ‘t Beest in Goes is slachtoffer van de nieuwe richtlijnen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De provincie zei vorig jaar al dat ze voortaan meer vernieuwende dingen wil financieren en evenementen die bijvoorbeeld cultuur en toerisme met elkaar verbinden. ‘t Beest krijgt dit jaar ‘slechts’ 4500 euro in plaats van de 7500 euro, die ze in de jaren daarvoor ontving. Het podium voor muziek en film gebruikt het voor themaprojecten.

De Dancetour op de Grote Markt, Muziektheater Zeeland en de Musical-Vrienden, die binnenkort in Slot Oostende staat met de dinnershow ‘Het verlangen naar Jacoba’, behouden hun bijdrage (van 7000 euro) wel.

Brassband

Funfest krijgt net als in 2017 5000 euro voor haar festival op de Kunstwei in Wolphaartsdijk en de Christelijke Oratorium Vereniging (COV) en GoesC kunnen rekenen op 4000 euro. De kleinste provinciale bijdrage is voor de Delta Brass Band. Het muziekgezelschap ontvangt 500 euro.

De regio-arrangementen zijn afspraken tussen de provincie en gemeenten om lokale culturele evenementen en organisaties te ondersteunen. Deze moeten dan sowieso een groter publiek aanspreken dan alleen de eigen inwoners. Voor de hele provincie is er 450.000 euro beschikbaar.[l]