Sabine Gutierrez Escorcia voelt zich een echte Goesenaar en wil een restaurant beginnen. FOTO JESSICA ROVERS
Sabine Gutierrez Escorcia voelt zich een echte Goesenaar en wil een restaurant beginnen. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

Starters zijn nieuwsgierig naar Goes

GOES – Stichting Goes Marketing heeft met een avond vol workshops vorige week veel belangstellenden weten te trekken. Meer dan zestig potentiële ondernemers kwamen woensdagavond in het stadhuis op de Grote Markt bij elkaar om informatie op te doen over het starten van een eigen zaak en om te netwerken. De bijeenkomst was een initiatief van Amanda Reijers, die sinds vorig jaar de trotse eigenaar is van een goedlopende kledingwinkel in de binnenstad.

DOOR JESSICA ROVERS

Tom de Koning van Stichting Goes Marketing was aangenaam verrast over de opkomst. "Toen we een aankondiging hadden gedaan in de media, ging het heel snel met de aanmeldingen. Goes is een populaire winkelstad. We vinden het belangrijk om nieuwe ondernemers te inspireren om hier een winkel te beginnen en helpen daar graag bij." Via www.startjewinkelingoes.nl kunnen ondernemers altijd begeleiding vragen. Iedereen die bij de bijeenkomst op woensdag was, ontvangt sowieso een uitnodiging voor een vervolgafspraak.

Na een welkomstwoord door wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes, die sprak over de bloeiende en bruisende binnenstad, werden workshops gegeven op het gebied van social media, styling en het schrijven van een businessplan.

De diversiteit onder de deelnemers was groot, van bezoekers die kwamen voor een eerste oriëntatie op het ondernemerschap tot mensen die op het punt stonden een winkel te beginnen.

Mara en Sharon, beide werkzaam in de HR, kwamen kijken of ze voor zichzelf kunnen beginnen. "We weten nog niet precies wat, maar we zijn gekomen om inspiratie op te doen. Het is bij Mara begonnen en als zij de stap zet, steun ik haar", vertelde Sharon. "Ik denk dat het een winkel wordt met verschillende dingen, zoals sieraden en kleine accessoires", vulde Mara aan. "Goes is een dorp. Het is ons-kent-ons hier, maar ik denk dat hier veel kansen liggen."

Ambulanceverpleegkundige Sabine Gutierrez Escorcia voelt zich een echte Goesenaar. Net als Mara en Sharon zei zij veel potentie in de Goese binnenstad te zien. "We zijn bezig met het openen van een Zuid-Amerikaans restaurant. Het plan is af, maar we moeten alleen nog goedkeuring krijgen van de bank. Met ons restaurant willen we inspelen op de vraag naar goed en betaalbaar Zuid-Amerikaans eten, met grote stukken vlees op de grill. Mijn man is een kok uit Colombia. Samen willen we zijn droom realiseren."

Naast potentiële ondernemers was ook een aantal bestaande ondernemers aanwezig, waaronder Frans Janssens. Hij bezit een aantal panden in het centrum. "Het mooie van zo'n initiatief vind ik de insteek van elkaar willen helpen. Ik ben hier om mensen te ontmoeten. Ik vind dat Goes in zulke dingen uitblinkt: het bij elkaar brengen van mensen en het meedenken. Hierdoor is er zo weinig leegstand."[l]