'Laat ook ander plan Griffioen zien'

GOES - De Partij voor Goes (PvG) wil, voordat ze een besluit neemt over dorpshuis de Griffioen in Wolphaartsdijk, ook het toekomstplan zien dat de huidige beheerder heeft gemaakt.

DOOR EUGÈNE DE KOK

In januari heeft een stuurgroep het plan gepresenteerd van Diederik en Marjan Geijs, die nu al Gasterij d’Ouwe Pastorie aan de Hoofdstraat uitbaten. Zij willen het dorpshuis naast een maatschappelijke functie 'uitbreiden' met een Italiaans restaurant en Bed and Breakfast. Zowel het plan van de familie Geijs als van de beheerder werd gemaakt na protesten van inwoners tegen het vorig jaar genomen besluit van de gemeente Goes om de Griffioen af te stoten als dorpshuis. Dat plan is nu van de baan, want de gemeente wil meewerken aan het behoud. Ze heeft daar een paar ton voor over.

Voordat de gemeenteraad een beslissing neemt over de financiering wil de PvG het plan van de huidige beheerder zien, schrijft fractievoorzitter Stan Meulblok in een open brief. Hij wil het bovendien snel ontvangen, want op 1 maart wordt over het onderwerp gesproken in de raadscommissie. Wethouder Loes Meeuwisse benadrukt dat de keuze een zaak is van de stuurgroep, niet van de gemeente. "Ze heeft daarvoor gesproken met inwoners. Wij zien het dan ook als een plan van het dorp."[l]