Korte berichten

Korte berichten

GOES
Bestuur KBO-afd. Goes komt naar u toe:
Het bestuur van de snel groeiende KBO-afd. Goes wil graag leden en niet leden vanuit Reimerswaal en Tholen ontmoeten. Vanuit deze gemeenten melden zich steeds meer leden aan en daarom wil het bestuur graag de nieuwe leden en de mogelijk nieuwe leden persoonlijk ontmoeten en welkom heten. De ontmoeting zal plaatsvinden op 6 maart vanaf 14.00 uur in het Dorpshuis Luctor et Emergo, Hoofdweg 45 te Rilland. Het bestuur hoopt op deze wijze kennis te maken met de leden en te horen wat KBO-afd. Goes voor hun kan betekenen of kan gaan betekenen. Om alvast kennis te maken met KBO-Goes kan de website geraadpleegd worden namelijk www.kbogoes.nl.
Zomerkleding-speelgoed en schoenenbeurs: Dinsdag 6 maart is er een zomerkleding-schoenen en speelgoedbeurs in Buurthuis de Pit, Appelstraat 2a, Goes. Verkoop dinsdag van 19.00-20.30 uur. Kinderkleding vanaf maat 86 t/m maat 176. Dameskleding vanaf maat XS t/m maat XXL. Kinderschoenen en allerlei maten. Damesschoenen in verschillende maten. Speelgoed van klein naar groot. Voor info: Katinka Leloux tel. 0113-2183439; Pimmie Goovers 0113-214663 of 06-33718965.
Balletvoorstelling: de sneeuwkoningin: De leerlingen van Balletschool Isabelle Zwaan uit Vlissingen dansen 3 en 4 maart het mooie verhaal van de Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen in de Mythe in Goes. De kleine en grote dansers van de balletschool beloven u een prachtig dansavontuur, in de stijlen klassiek, jazz, modern en show-musical. Za 3 maart 19.30u, zo 4 maart 13.30u.
Zingen in de Bethelkerk: van de Vrije Evangelische Gemeente Beatrixlaan te Goes. Zondag 4 maart aanvang 18.30 uur, m.m.v. Dhr. A Bor uit Valkenburg, Interkerkelijk koor Happy Voices uit 's Gravenpolder. Orgel Michiel Kwekkeboom. Na afloop ontmoeting met elkaar in de foyer en voor iedereen staat de koffie /thee of limonade gereed.
400 jaar later...: Op woensdag 7 maart houdt ds. L. den Breejen uit Delft (van 1983 tot 1991 predikant in Kapelle) een inleiding over de betekenis van de Dordtse synode voor ons nu. Op 13 november zal het namelijk vier eeuwen geleden zijn dat de Nationale Synode in Dordrecht werd geopend. De Statenvertaling en de Dordtse Leerregels zijn er het resultaat van. Wat valt daarvan te leren, ook nu nog? Bijeenkomst is in de Vredeskerk (de voormalige Oosterkerk), Ds. Van der Vegtplein 2 in Goes. Aanvang 14.30 uur.

KLOETINGE
Inloopmorgen: Iedere eerste maandag van de maand, nu 6 maart, is er een inloopmorgen van inwoners van Kloetinge en omgeving. Om 10 uur staat de koffie klaar is het Geerteshuis, Jachthuisstraat. De toegang is gratis.

ELLEWOUTSDIJK
Theatergroep Flint brengt de voorstelling "Nescio op Muziek": Op zondag 4 maart om 14.30 uur een bijzondere voorstelling van Theatergroep Flint in 't Kerkje van Ellesdiek: een muzikaal en literair eerbetoon aan Nescio, een van Nederlands grootse schrijvers. Poëzie en muziek spelen een centrale rol in hun voorstellingen. Het programma begint om 14.30 uur. Reserveren kan via reserveer@ellesdiek.nl of via 0113-612681.
Opening tentoonstelling 'Nieuw en Vertrouwd': Zaterdag 3 maart opent, in 't Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk, Jacqeline van Trirum de tentoonstelling met werk van Nel Arrebout uit Goes. Deze tentoonstelling die de naam kreeg 'Nieuw en Vetrouwd' laat ruim twintig werken zien. Ze zijn bijna allemaal tot stand gekomen via de IPad. Deze nieuwe techniek zorgt voor verrassende beelden en kleuren. De voorstellingen zijn grotendeels bekende Zeeuwse gezichten, maar in enigszins geabstraheerde vorm. De opening wordt opgeluisterd door Duo Da Capo op harp en dwarsfluit. Het programma begint om 14.30 uur en is vrij toegankelijk.

'S-HEER ARENDSKERKE
Fitness Fun Party: Donderdag 1 maart start de Fitness Fun Party in het Arendhuis te s'Heer Arendskerke. Deze gezellige groepsles is bedoelt voor iedereen die niet alleen wilt sporten en niet vast wilt zitten aan een abonnement. Het is een gevarieerde les met cardio training (dans), kracht (dumbells) en souplesse (dynaband) en natuurlijk fun (drumsticks) en ondertussen wordt er gewerkt aan de conditie. De les duurt 1 uur. Aanmelden kan via pegoze2@zeelandnet.nl en je mag op 1 maart gratis mee komen doen om het eens uit te proberen.

'S GRAVENPOLDER
Dansavond OVA:
Zaterdag 3 maart organiseert OntspanningsVereniging 'Amicitia' (OVA) weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ Johan verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. [l]