SGB E2 in de verdedigende stellingen.
SGB E2 in de verdedigende stellingen. Ronald Kole

SGB E2 handhaaft zich in top van 2e klasse rolstoelhockey

GOES - Zaterdag 24 februari stond de 3e competitiedag alweer op programma. Een thuiswedstrijd deze keer. Alle ploegen waren weer ontwaakt uit hun winterslaap en voor SGB E1 was het aanhaken of afhaken voor de kop van het klassement.

SGB E2 beleefde een prima dag. Onder leiding van coach Erwin Huegen werden negen punten van de mogelijke twaalf gepakt en handhaaft het team zich op de tweede plaats van de competitie.
De eerste twee wedstrijden, met Dorine Kole in de basis die alleen de thuiswedstrijden meespeelt en zo nog belangrijk kan zijn voor het team, werden gewonnen met respectievelijk 3-1 en 6-3 tegen de promovendus Blerick E1 en Push E4. De derde wedstrijd werd eveneens tegen Push gespeeld, ditmaal E3. Deze opponent bleek lastiger. Zij hebben veel meer snelheid in de ploeg . De Zeeuwen legden het dan ook nipt af met 3-2, na twee keer een voorsprong te zien verdwijnen. De laatste wedstrijd van de dag was tegen GP Bulls E4, die eerder op de dag een speler en een trainer met rood zagen verdwijnen. Of het er mee te maken had of niet, SGB won deze wedstrijd overtuigend met 5-2 en blijft zo meedoen om de bovenste plaatsen.

SGB E1
SGB E1 daarentegen heeft het een stuk lastiger in de competitie. Deze konden de steun van het thuispubliek dus goed gebruiken om het één en ander recht te zetten. Dit bleek echter een grote kluif te worden. De eerste wedstrijd was gelijk tegen de koploper, dus een pittige. De tegenstander CHT Colours uit Tilburg startte niet in zijn sterkste opstelling en SGB kwam aardig mee. Ze kregen zelfs de beste kansen maar het vizier stond niet op scherp. Dit missen van kansen kon niet heel de wedstrijd goed gaan en brak de Goesenaren halverwege de eerste helft dan ook op. Uit een goede tegenaanval kwam CHT op voorsprong. Even na rust kwam de tegenstander op 2-0 en toen ze ook de opstelling versterkte en vlak erna de 3-0 binnenviel was het verzet gebroken. De tweede helft kwamen dan ook de kwaliteiten boven en kwam de Zeeuwse ploeg er niet meer aan te pas. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-0.
De tweede wedstrijd van de ochtend was tegen een directe concurrent namelijk Somival uit België. Deze wedstrijd stond ook in het teken van de terugkeer van onze aanvoerder Sven Pauwels, die na vier maanden blessureleed zijn rentree maakte. Aanvankelijk begon het team onwennig en na vele counters over en weer waren het de Belgen die de leiding namen. Bij rust stond het 3-0 en dit werd in de tweede helft niet meer recht gezet. De ere treffer werd nog wel gemaakt. Somival scoorde ook nog een keer wat de eindstand op 4-1 bracht.
Hierna was het wachten tot de middag om de kater van eerder die dag weg te spoelen. Dit lukte deels tegen GP Bulls E2. De terugkeer van de vaste aanvoerder deed SGB goed en er kwam meer lijn in het spel, waardoor we tegen de nummer twee goed bijbleven. Het gevolg was een mooie 2-2 ruststand. In de tweede helft zat het zoals zovaak niet mee. Dit alles onder toeziend oog van Wethouder Alssema,van o.a. sport in Goes. De ploeg met de meeste ervaring trok aan het langste eind. Dit keer met 4-2.
De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen de promovendus GP Bulls E3 dus winst was een must. Het veldspel was bij vlagen aardig en deze werd dan ook redelijk eenvoudig gewonnen. SGB nam simpel een 4-0 voorsprong waarna de verdediging in slaap werd gesust en de eretreffer gemaakt werd. De winst ging met 4-1 naar de club uit Goes en zo toch gesproken worden van een enigszins geslaagde dag.[l]