Diabolist Ezra Veldman uit Middelburg is dit jaar opnieuw te zien tijdens het concert van Euterpe. FOTO COBY WEIJERS
Diabolist Ezra Veldman uit Middelburg is dit jaar opnieuw te zien tijdens het concert van Euterpe. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Euterpe tovert De Stenge om in Moulin Rouge

HEINKENSZAND - Vergader- en congrescentrum in Heinkenszand heeft veel verschillende functies, maar een nachtclub is het nog nooit geweest. Tot nu toe, want zaterdag 10 maart tovert muziekvereniging Euterpe het vergader- en congrescentrum om in een club die doet denken aan de Moulin Rouge in haar hoogtijdagen. Jong en oud mag een kijkje komen nemen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het avondvullende concert is één van de vele activiteiten van de muziekvereniging in het kader van het 125-jarig bestaan van Euterpe. Eerder organiseerde de zo'n 60 leden tellende vereniging onder meer een reünie voor leden en oud-leden, was er een winterconcert, een slagwerkfestival en een optreden van de Johan Willem Friso Kapel.

Het themaconcert op zaterdag 10 maart in vergader- en congrescentrum is dan ook slechts ‘één van de hoogtepunten’ in het jubileumjaar. “Het gaat tot nu toe heel goed”, zegt secretaris en bugelist Marian Dellebeke. “Er komen veel mensen af op onze activiteiten en we krijgen enthousiaste reacties, zowel van de bezoekers als van mensen met wie we samenwerken.”

Jongleur

Euterpe houdt elk jaar een themaconcert. In het feestjaar is dat niet anders. Waar ze vorig jaar De Stenge nog omtoverde in een circuspiste is de grote zaal dit jaar een nachtclub, zoals Parijs er vele tientallen heeft. Toen het thema eenmaal was bepaald gingen Dellebeke en haar collega’s op zoek naar gastartiesten. De eerste was snel gevonden: Ezra Veldman uit Middelburg. De diabolist en jongleur, die in 2017 bekendheid verwierf door zijn optreden in Holland’s Got Talent, liet vorig jaar al zijn kunsten zien tijdens de circusshow van Euterpe. “Hij vond het leuk om weer te komen.”

Bigband

De vereniging nodigde ook zanger Guimar van der Weele uit. “We lazen dat hij zanger is van een bigband en vonden dat goed passen bij het thema. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en hem gebeld. Hij wilde graag komen.”

'Het is spectaculair om te zien'

De Vlissingse zanger, die studeert aan het conservatorium in Tilburg, wordt begeleid door de tientallen muzikanten van Euterpe. “We spelen bigbandmuziek van artiesten als Michael Bublé, Caro Emerald en Frank Sinatra, maar het is en blijft een jaarconcert van een fanfare-orkest. Dat soort muziek hoor je dus zeker ook.”

Het organisatiecomité was blij met de twee gasten, maar vond dat er nog iets miste op het affiche. “Er moest nog iets typisch voor een nachtclub worden toegevoegd.” De vereniging legde contact met paaldanseres Marieke Maas. De Middelburgse is eigenaar van paaldansschool Pole Gym in haar woonplaats en gooide in het verleden hoge ogen op verschillende kampioenschappen. “Het is een echte sport en spectaculair om te zien”, zegt Dellebeke.

Het vergader- en congrescentrum wordt zaterdag 10 maart omgetoverd tot een donkere, maar sfeervolle nachtclub. Zo kunnen bezoekers zelfs kiezen voor een VIP-plaats, waar ze tijdens de show hapjes en drankjes krijgen geserveerd. Jan en Jopie Minnaard, het bekende kunstenaarskoppel uit Heinkenszand, presenteren de avond. “Zij hebben dat al vaker gedaan. Het is herkenbaar voor ons publiek.”

Kaarten

Het concert ‘A night like this’ begint zaterdag 10 maart om 19.30 uur. Voor aanvang van het grote optreden speelt het leerlingenorkest in de foyer. Kaarten voor het concert zijn al te koop. VIP-tickets kosten 25 euro, gewone kaartjes in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 12,50 euro. Ze kunnen worden gereserveerd via events@euterpeheinkenszand.nl onder vermelding van VIP of gewoon.

Meer informatie is te vinden op de website van de muziekvereniging: www.euterpeheinkenszand.nl.[l]